Hitelekről beszélgettünk az előző részben, mert ha úgy döntesz, akkor év végéig nem kell törlesztőrészletet fizetni. Az intézkedés minden vállalati és lakossági hitel szerződésre vonatkozik. Írtam arról az előző részben, hogy ennek a 9 hónapnak ára van, tehát a kamatot és a korábban megállapodott díjakat felszámítja a bank. Kiss Mónika írása.

Ha 2020. március 18.,  24 óráig folyósították számodra a hitelt csak akkor olvasd tovább! Az interneten már elérhető egy szerintem is jól működő kalkulátort, amelybe ha beírod a hitelszerződésed feltételeit, egy pillanat alatt láthatod, hogy mennyivel nő a visszafizetendő összeg és hosszabbodik meg a lejárat dátuma, ha belépsz a moratóriumba.

Ne aggódj, ha már döntöttél, az nem kell hogy decemberig szóljon!

Netes ügyintézéssel bármikor megváltoztathatod a döntésed. Az is segítség, hogy a Portfolio.hu megválaszolt néhány fontos kérdést.

Rendben, akkor kipipálva?

Ez a rész igen, de kérlek maradj még egy kicsit. Tudom, hogy nagyon sokaknak nehéz, különösen most a jövő pénzügyi részéről tűnödni. Nem esik jól.

Én azt érzem, hogy kezdek elfásulni a sok okos tanácstól, hogy mit intézzek, hogy töltsem a napjaimat, mennyit mozogjak, hogyan legyen elégedett otthon bűvészkedve  munka-főzés-online tanulás és tanítás sokszögében.

Úgy csinálom, ahogy sikerül.

OLVASTAD MÁR?  Minden nő életében van egy pillanat

Ez azóta működik jól, amióta reggel átgondolom azt a 3-4 dolgot, ami aznap prioritás.

Munkafeladatok, a gyerekekkkel délutáni ping-pong és mondjuk a fürdőszoba kitakarítása, délután pedig egy kis olvasás. A többi csodás ötlet maradjon meg a Facebookon, Instán, ahová valók.

Azt javaslom, hogy egyik nap vedd elő a pénzügyeidet.

Nem ismerjük egymást, nem tudom, megmaradt-e az állásod, mi a helyzet veled, de azt itt olvashatod, hogy a háztartások több mint felének a megtakarítása csak maximum 2-3 hónapra lehet elég. A blogomon itt és itt tájékozódhatsz arról, hogy ezt hogyan tudsz változtatni, ha Te is ebben a cipőben jársz.

Ha van hiteled,  egy másik nap szintén szánj időt a gondolkodásra, mert ahogy itt korábban írtam róla, ha változó kamatozású hitelben ülsz, akkor kedvezőtlen számodra, ha a kamatkörnyezet emelkedik, ahogy az már meg is történt Magyarországon. Ezen a moratórium sem segít.

Ha szeretnél ennél többet olvasni Mónitól, akkor kattints IDE, itt találod a szakmai blogját. Érdemes olvasni!

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!