Folytatjuk a parázó anyukák felkészítését a való világra. Napozzatok és appozzatok, hey!

Szóval ez az a való világ, ami arról szól, hogy ha utazunk nem a rongyosra hajtogatott térképet visszük magunkkal, hanem a telefonunkra letöltött térképet, úti ajánlót. Vagy ha szeretnénk a Balaton partján egy kicsit kikapcsolódni, akkor ha nincs nálunk kéznél a könyvünk, akkor elővesszük a telefont és nézünk rajta valami értelmes dolgot. Igen, értelmeset.

Nem kell parázni és kiakadni meg főleg nem. Használni kell ezeket az alkalmazásokat, mert az 1992-ben vásárolt térkép elavult már rég, a moziajánlat megvan valahol a Pesti Estben, de ki tudja, hogy hova dobtam, ha futni mész tök jó érzés utána látni, hogy mennyit futottál, stb. A témát már feszegetjük egy jó ideje. EBBEN az írásunkban is olvashattok erről más megközelítésben.

Nem mellesleg a kamasz gyerekednek is tudsz olyan érdekes dolgokat mutatni az okostelefonodon- igen, most te mutatsz neki újdonságokat- amiről ő lehet, hogy még nem is hallott.

Mert csak kockulásra használja. Érted? Jó lesz, hidd el. Nyaraláshoz, ha olyan szerencsések vagytok, hogy külföldre utaztok, akkor ITT mindent megtaláltok ami szükséges lehet egy úthoz. Rengeteg plusz információ és ha itthon letöltitek előre, akkor offline módban (internet nélkül) is használhatjátok.

Mennyire jó, hogy a kamasz gyerek nemcsak készen elfogadja (szájrángás, vállrándítás, „nekem tök mindegy, csak menjünk”), hogy mit csináljatok, hanem ő is proaktívan keresgél majd a telefonján!

Ha megy a gyerek a Szigetre vagy a Strand fesztiválra akkor ti is töltsétek le az applikációját. Legalább látod, hogy mi történik, te is képben vagy, tudsz majd kérdezősködni tőle. ITT pedig az összes fesztivált megtalálhatjátok, ha esetleg beindul a kamasz és menni akar:)

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Ha bicklizni mentek- azt talán még lehet közösen is csinálni egy kamasszal-, akkor ITT egy szuper app, amin jó sok útvonalra kereshettek, megnézhetitek az út típusát, az ottani időjárás-előrejelzést, vagy akár a látnivalókat és szálláshelyeket is.

Ha azt vetted a fejedbe, hogy angolul tanulsz, mitöbb a gyereknek sem ártana felturbóznia magát, akkor ITT van öt ingyenes alkalmazás, amit a nyaralás alatt tolhattok akár közösen is. A papír, a könyv úgyis előbb vagy utóbb beesik véletlenül (!) a vízbe, ezt ti is tudjátok! 🙂

Az a lényeg, hogy nektek is legyen alternatívátok egyrészt magatok felé (hagyjuk ezt a merev ellenállást a kütyük iránt), másrészt a kamaszok felé.

Attól még, hogy az okostelefonodon tervezed meg az aznapi programot nem kockafej leszel, hanem jó fej.

Fotó:www.pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!