Édes fiam… vagy hogy is szólítsalak magamat…Ha jól számolom, éppen 18 múltál. Kicsit bizonytalan vagy, bár pontosan tudod, mit és hol szeretnél tanulni. Az iskola „félkézzel” is megy, a többi meg…Péter, állandó olvasó szerzőnk írása.

Hol is kezdjem?

A lényeg: hidd el, jól csinálod, amit csinálsz. Jó úton vagy. Későn érő típus vagy, de erre előbb-utóbb te is rájössz. De ez nem fontos.

Ami a fejedben van, az a lényeg. Ne kételkedj magadban.

De azért…A nyelvtanulással foglalkozhatnál kicsit többet. Német vagy angol, nagyjából mindegy, előbb-utóbb mindkettőt megtanulod, de jó lenne minél előbb elkezdeni.

A sportot sajnálni fogod, hogy kimaradt a fiatalkorodból, de ez van. Nagy veszteség nem ér. A bátyád árnyékából viszont próbálj meg minél előbb kilépni. Jobban jársz, hidd el. Most még azt hiszed, ő okosabb, ügyesebb, erősebb, jobb nálad.

De ez nem igaz, egyszerűen csak idősebb! Minél előbb „leválsz” róla, annál jobb lesz neked.

És azt is meg kellene tanulnod, hogy apádnak nincs mindig igaza

Ne tanulj el tőle mindent, nem érdemes. Sok mindenben hasonlítani fogsz rá, de ez a hasonlóság ketreccé is válik. Ne ismételd meg az ő házasságát, és ne legyen fontos, hogy számára is elfogadható a menyasszony-jelölt.

Szóval ne aggódj, szép életed lesz, legalábbis az első ötven éve biztosan.

Kezj el időben lazulni, mert nem szabad túl komolyan venni a mindennapokat. Sokat fogsz változni, jó irányba. Bár most egészen hihetetlennek tűnik például, de az írásaidat több ezren fogják olvasni az interneten. Ööööö… szóval az internet… az majdnem olyan, mint a képújság, csak sokkal jobb. Majd rájössz.

Ami a legfontosabb: Balatonalmádiban a strandon, azt a vöröshajú lányt, ne engedd ki az életedből!

Bármennyire is ellenetek szól minden, tarts ki mellette. És még egy fontos dolog: Balatongyörökön két ifjúsági tábor is van, a falu minkét végén van egy. Ezt ne felejtsd el. Egyelőre ennyit. Majd még írok, talán.
Én, azaz Te…

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!