Parázó anyuka írja, hogy a fia lassan 18 éves és még nincs barátnője. Ez későnek számít vagy minden eljön majd a maga idején? Tényleg, a te kamasz gyereked már jár(t) valakivel? Van erre bármilyen kimondatlan szabály, hogy mikortól kell csajoznia egy kamasz fiúnak és hány évesen kell bepasiznia egy lánynak?

Szabály nincs, viszont ha valaki teljesen elzárkózik az ismerkedéstől, akkor ott biztosan át kell gondolnotok, hogy miért van ez.

Létezik néhány elsőre “részletkérdésnek” tűnő momentum, ami fontos ahhoz, hogy egyáltalán “készen álljon” egy kapcsolatra.

Mit tehet egy parázó anyuka, hogy ne legyen legyen túl tolakodó, de mégis „felkészítse” a kamasz gyerekét a NAGY érzésre

Egy kamasz szerelem során a következő érzéseket kell kezelnie, illetve ezekről jó, ha „előre tud”. Ha ezekkel tisztában van, akkor nem éri őt váratlanul és a legfontosabb: nem gondolja azt, hogy ezek különleges élmények, amelyek csak vele történnek meg!

Ilyen a stressz, a magány, a harag, a féltékenység és a szomorúság, amelyeket egészséges módon tudnia kell kezelni. És ilyen persze a földöntúli boldogság érzése is.

Ezt a felsorolást ne vegyétek észosztásnak, mi sem bírjuk azokat a cikkeket, ahol leírva minden olyan egyszerűnek tűnik, viszont anya vagy kamasz legyen a talpán aki hibátlanul megold mindent!

Pusztán gondolkodásra, mi több: előre gondolkodásra csábítunk benneteket.

Simán lehet, hogy azért nem mer ismerkedni, mert a fentieket nem tudja kezelni és egyszerűen fél a kudarctól.

Mivel még soha nem találkozott ilyen szituációval, viszont látott már sok tönkrement házasságot, óriási hisztiket a barátnőitől

vagy lekezelő történeteket a barátaitól. Ezért joggal gondolhatja azt, hogy köszöni ő ebből nem kér!

OLVASTAD MÁR?  Az összeolvadtság életcsapdája

A következő lépés ezután nem az, hogy előveszed a fenti listát és felolvasod neki, hanem

elmeséled a te saját történeteidet ebből az időszakból vagy megnéztek közösen egy filmet, amelyben vannak “érzelmi helyzetek” és beszélgettek róla. Nyugodtan elmondhatod neki, hogy tök normális ha nem tetszik neki senki, ezen nem kell aggódnia.

De ezzel a lendülettel kérdezz rá, hogy emiatt érez-e bármilyen negatív érzést. Ezután visszakanyarodhatsz a fentiekben leírtakhoz.

Ha elindult egy kapcsolat, meg kell őt győznöd arról, hogy az a legfontosabb “tulajdonság”- meglepő módon-, hogy képes legyen NEMet mondani.

Egy kamasz kapcsolatban sok időt tölt együtt a két fél és ez lehet nagyon fárasztó vagy éppen unalmas. Simán azt érezheti az egyik, hogy teljesen rátelepszik a partnere. Javasold neki, hogy nyugodtan megmondhatja a másiknak, hogy neki ez most egy kicsit sűrű, attól még nem fogja őt elhagyni. Vagy nem akar még szexuális életet élni vele.

Akkor is tudni kell NEMet mondani. Ezért sem fogja elhagyni. Vagy ha mégis, akkor jobb is, hogy így alakult. Emellett van az a bizonyos “tömegnyomás”, ami az osztálytársaktól, barátoktól jön arra vonatkozóan, hogy neki miért még nincs barátja/barátnője.

Erre a ringlispilre te ne szállj fel, tehát a “Neked ki tetszik az osztályból vagy a jaj, de cuki ez a kislány, szerinted?” kérdéseidet dobd ki a kukába.

Gondolj arra, amikor pár éve (jó pár éve, de ez most mindegy:) anyádék minden Karácsonykor azt kérdezgették tőled, hogy idén is egyedül jössz hozzánk ünnepelni, tehát még mindig nem akar senki elvenni feleségül? Ez most pont ilyen, csak ugorj vissza 20-30 évet az időben!

OLVASTAD MÁR?  Az összeolvadtság életcsapdája

Fotó.www.pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!