Nap mint nap ezernyi kérdés van a fejünkben amire sokszor nem tudjuk a választ. Vagy tudjuk, de éppen nem jut eszünkbe. Vagy nem akarjuk még vállalni. Vagy éppen tényleg nem tudjuk. Ilyenkor – jó esetben – segítséget kérünk, ha van kitől és örülünk, hogy más is egy kicsit tanácstalan…Hogy nem egyedül vagyunk hülyék kétségbeesve. Az Anyapara májusi rendezvénye azoknak szól, akikre igaz ez az állítás, hogy úgy érzem:

A kamasz gyerekem identitáskrízise egybeesik a saját megzizzenésemmel

Ezernyi kérdés a fejemben, amelyek közül néhány eszembe jutott az elmúlt pár hónapban:

  • Ez komoly, hogy ahhoz, hogy összegyúrja a számára legtökéletesebb identitást, egy rakás ostobaságot szerepet és viselkedésmintát kell kipróbálnia?
  • Tényleg csak akkor kell parázni, amikor a deviáns tünet hosszú ideig fennáll, mert általában rágörcsölés nélkül is elmúlik?
  • Van olyan kamasz aki egyáltalán nem „balhés”, hanem tök normális, semmi deviáns dolgot nem csinál?
  • Miért ennyire alacsony a kamasz gyerekem önértékelése? Ez másnál is előfordul?
  • Túl sokat ordibálok velük. De mindig megbánom. Ez gáz?
  • Hogyan kezeljem szülőként azt a helyzetet, amikor  a gyermekem elkezdi felfedezni a testét? (Például: maszturbáció- óvodáskortól kamaszkorig.
  • Amikor a gyermekem úgy gondolja, hogy már nincs rám igazán szüksége és ottmaradunk ketten, rengeteg szabadidővel és felesleges vagyok érzéssel. A szexualitás már évek óta kispadon van. Hogyan találjunk vissza egymáshoz a társunkkal
  • Nőgyógyászati betegségem van. Mit oszthatok meg a családommal, gyermekemmel?  Hogyan éljem a mindennapokat nőként fájdalommal és vérzészavarokkal?
OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Ha ezekből bármelyik „kerülget”, akkor gyere el az Anyapara következő rendezvényére, amelyen két szakemberrel beszélgetünk. Salát Lucát már ismeritek, az ő írása és az arra való rengeteg kérdés adta az ötletet, hogy találkozzunk.

Dr. Csereklye Andrea szexuálpszichológust, pedig itt az ideje, hogy megismerjétek!

„Dr. Rusz Edit képzésén tanultam szexuálterápiát. Vallom, hogy a szex nagyon fontos az életünkben, nem véletlenül szerepel az alapvető szükségleteink között, mint az evés, ivás, alvás, levegő.”

Ha szeretnél jönni május 16-án, írj egy „JÖVÖK”-et ide: anyapara@anyapara.hu és küldjük a részleteket! a rendezvény Facebook oldalát ITT találod.

Oszd meg a véleményed velünk!