Friss hír az indexen, hogy egy 16 éves fiú megütött a Széll Kálmán téren egy férfit aki elesett és jelenleg súlyos állapotban kórházban van. Megütötte vagy dulakodtak és ezt követően meglökte, nem tudjuk. A lényeg, hogy a hirtelen harag (jogos vagy nem jogos ezt sem tudhatjuk, de mindegy is) és az azt követő fizikai tett olyan következményekkel járt amire bizos, hogy nem számított a kamasz. Szólj a kamasznak, hogy ne!

Nagyon nehéz az indulatainkon uralkodni

Ezt elismerjük. Sokszor vagyunk mi is olyan helyzetben, hogy legszívesebben odacsapnánk az asztalra. De nem tesszük. Azért nem tesszük, mert pontosan tudjuk, hogy az erőszak, erőszakot szül. Hogy nem lehet önbíráskodni. Hogy nem lehet verekedni. Hogy nem lehet a gyereket megütni. Semmilyen körlmények között sem. Akkor sem, ha az csak egy kis verés.

Az a 16 éves fiú, aki (tételezzük fel ezt a verziót, bár fogalmunk sincs, hogy pontosan mi is történt) erősnek, magabiztosnak érzi magát, mert tombolnak a hormonok és még rá is edz, hogy jól nézzen ki…szóval ez a gyerek (!) vagy önvédelemből vagy önbíráskodás – jelleggel, vagy a felgyülemlett agressziója miatt olyan helyzetbe sodorta magát amiből iszonyú nehéz lesz kijönnie.

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Mondjátok el a kamaszoknak, hogy ilyen esetekben inkább kiabáljanak, csapják le a táskájukat a földre vagy szaladjanak hazáig, de

NE ÜSSENEK! Mert soha nem tudják, hogy mi lesz a pofon után…

Fotó: pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!