Szia, leülnél egy kicsit és beszélgetnél velem az egészséges életmódról? Egy ilyen kérdés szerintetek mennyire „talál be” egy kamasznál? Hogy nézne ránk, ha ezt a témát ilyen formában „feszegetnénk”? Hogyan lehet a kamaszokkal beszélgetni az egészséges életmódról? Amellett, hogy jó példával járunk elöl.

Tipp a beszélgetéshez

Dr. Mucsi Anna a Richter Anna díj orvos kategóriájának győztes csapatvezetője, orvosként gyakran hallja betegektől, hogy, ha visszamehetnének az időben, egészségesebb életmódot folytatnának, mert megelőzni sokkal könnyebb egy betegséget, mint utána kezelni. A fiatal csapat tagjai kiemelkedően fontosnak tartják a prevenciót, és ez gyermekkorban kezdődik. Olyan formában szeretnék az egészséges életmódot és az egészségnevelést eljuttatni a gyerekekhez, ami számukra is könnyen befogadható, átlátható. A kisfilmet erről ITT találjátok.

A 21. században viszont nem statisztikákra, adatokra van szükségük, hanem arra, hogy jót szórakozzanak és közben észrevétlenül elmélyítsék az egészségükről kapott tudást.

Sine morbo, azaz betegség nélkül

Erre az igényre alapozva álmodta meg Anna, Eszter és Vivien a Sine morbo kártyajátékot. A Sine morbo újszerűsége abban rejlik, hogy aktív részvételre és saját döntések meghozatalára ösztönöz, melyeket a mindennapokban is kamatoztatni tudnak a játékosok.

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

Van benne stratégia, logika, új információ, verseny, azaz minden, ami egy jó társasjátékhoz, játékos tanuláshoz szükséges. A projekt fontos üzenete a fiatalok számára, hogy nem kell megtapasztalniuk az egészségkárosodással járó viszontagságokat felnőttkorban, hanem tudnak tenni ellene.

Egy egészségesebb generáció felnevelése pedig kisebb terhet ró majd az egészségügyi rendszerre, ami hosszú távon össztársadalmi szinten is kifejti pozitív hatását.

A doktornővel május 12-én beszélgetünk az Anyapara Facebook oldalán arról, hogyan használhatjuk a kártyákat, illetve milyen témák, kérdések merülnek fel ebben a témában.

Oszd meg a véleményed velünk!