A júliusi mióma világnap alkalmából egy olyan különleges rendezvényre invitál a Felelősen Magadért Egyesület, ahol a test és a lélek összefonódásait, szimbiózisát helyezzük középpontba. A kérdések, amelyekről szó lesz július 13-án:
Mi van akkor, ha a test beteg, sérült vagy egy állandó deficites állapottal kell megtanulni együtt élni?
Mit jelent egy mióma, egy endometriózis, lehet-e ép a lélek, ha a testben a fájdalom az úr?
De arra is választ keresünk, mi a teendő, ha éppen a lélek a sérült – vajon mit reagál erre a test?
Az eseményre a terület legjobb szakembereit hívtuk el: Dr. Almási Kitti, klinikai szakpszichológus, Dr. Katona Renáta, szülész-nőgyógyász, Salamon Adrienn, az “Együtt Könnyebb” Női Egészségért Alapítvány elnöke és Jaksity Kata, a FEME alapító elnöke.

A mióma

A mióma minden negyedik fertilis korú nőt érint. Bár jóindulatú daganat, méretétől, elhelyezkedésétől és mennyiségétől függően jelentős életminőség romlást okozhat. Ez a jóindulatú elváltozás nemcsak extrém erős és fájdalmas menstruációs vérzéssel járhat, de akár meddőség hátterében is állhat.
Sikeres teherbe esés esetén pedig fokozott körültekintést, gyakoribb vizsgálatot is igényelhet. A betegséggel együtt járó, elhúzódó és erős vérzés, a fájdalmas együttlét a kapcsolat intimitásra is rányomhatja a bélyegét. De vannak módszerek, amelyekkel mindezen lehet segíteni.
Tudtad, hogy mióma esetén ma már csak végső esetben kerül szóba a méh eltávolítása?
Itt az alkalom, hogy megismerd ennek a betegségnek a pontos természetét és a terápiás lehetőségeket, illetve a psziché szerepét a gyógyulás vagy betegséggel való együttélés folyamatában!
Ha behatóbban érdekel a téma, gyere el és regisztrálj INGYENES rendezvényünkre, várunk szeretettel!
Helyszín: Fruska bistro (Kopaszi Gát, Budapest)
Időpont: 07/13. szerda 17:30
Regisztrálj INGYENES, REGISZTRÁCIÓHOZ kötött rendezvényünkre, várunk szeretettel!
Itt várjuk a regisztrációkat maximum 50 főig: Mióma Világnap (google.com)

Oszd meg a véleményed velünk!