Bizonyára neked is van kamaszod. Ha még nincs, majd lesz. Nehogy azt hidd, hogy megúszhatod… senki sem kerülheti el a végzetét, aki valaha nem tudott vigyázni… izé… édes kisbabára vágyott, és világra is hozott (minimum és lehet, hogy nem ő hozta világra, hanem örökbefogadta vagy nevelésre „kölcsönkapja” néha) egyet, illatosat, rózsaszínt, és ultracukit. De egyszer minden álom véget ér. Vagyis inkább rémálomba fordul.

Amúgy a kamaszok is cukik. Csak ezt a képességüket gyakran megtartják maguknak és csak csepegtetve adagolják, hogy tudjátok értékelni.

A kamasz nagy tanítómester, és jelenléte az életedben csupa haszon. Lássuk, miért is jó, ha van egy a háztartásodban. Jöjjön három olyan alapvető tény, amely kamasz fiúkkal való együttélés során bizonyítottan előfordul.

Víztakarékos

Utálnak fürdeni. Mint Sátán a szenteltvízhez, úgy viszonyulnak a zuhanyzáshoz. Nem-fürdési életmódjukra módfelett büszkék, ideológiát gyártanak köré, és nagy igazságokat fogalmaznak meg:

„Az igazi férfiak nem fürdenek, így is tökéletesen tiszták és illatosak maradnak, a természet így teremtette meg őket.”

Jó hír viszont, hogy rengeteg vizet tudsz így spórolni. Sajnos a mosogatás is vizes dolog, így azt is nagy ívben elkerülik. Szerintem valamilyen furcsa kémiai reakció indul el, amikor a kamasz bőre vízzel érintkezik. Kivétel ez alól a Balaton, strandmedencék, és egyéb olyan vízforrás, ami nem csőből folyik.

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Helytakarékos

Mivel a kamasz általában otthon igen keveset mozog, sok mindenre használhatod. Ha elbírod mozdítani az ágyáról, odahömbörgetheted az ajtóhoz támasztéknak, hogy a huzat ne csapkodja. Mármint az ajtót. A kamaszt inkább a huzat csapkodja, mint te (akármilyen nagy a kísértés olykor-olykor).

A fekvő kamaszra tudsz pakolni ezt-azt. Meg tud tartani magán hosszú ideig akár két halom összehajtogatott tiszta ruhát is.

Nem beszélve arról, hogy a macska is előszeretettel fekszik rá, mivel testmeleg és mozdulatlan.

Ha hideg és mozdulatlan, az nem a legjobb párosítás, elkezdhetünk gyanakodni. Nyugalom, a legtöbbje csak hibernálta magát a hétvégére! Kínáljunk fel neki valami édességet. Egy kocka csokit az orra elé tartva bármikor kimozdíthatjuk ebből az állapotából: egyetlen gyors mozdulattal kitépi kezünkből a finomságot, és mozdulatlanul, csak a száját mozgatva: még kér.

Igazi tanítómester

Sokat aggódsz, és egyáltalán nem tudsz kikapcsolódni? Úgy érzed, hogy kipurcansz a sok stressztől? Állandóan feszült vagy, és ideges? Aggódsz is néha? Végy példát a kamaszodról! Az égvilágon semmi sem zavarja.

Ha feküdni akar és bámulni a plafont, egyszerűen csak csinálja! Nem gondolkodik. Nem izgul. Nem kombinál. Lehetetlen kizökkenteni!

Bármit csinálhatsz. Ha ordítasz, ha fenyegeted, ha kilátásba helyezel egy azonnali kibelezést: arcizma sem rezzen. Megdobálhatod zoknival, vagy hozzávághatod a fogkrémes tubust. Mindhiába. Továbbra is csak úgy van. Bele a jó életbe! Csodálatos szintre fejlesztette a semmittevés és a rezzenéstelenség művészetét.

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Légy te is kamasz néha! Engedd el… magad!

Fotó: pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!