Hatodik éve követünk egy olyan kezdeményezést, amelyben csapatoknak kell “öszeállniuk” ahhoz, hogy indulhassanak a díjért, amely lehetőséget ad arra, hogy megvalósítsák az álmaikat.Mindannyian kapcsolatban vagyunk velük, az életünk részei, a problémáink és az örömeink “kísérői”. Most a gyógyszerész csapatokat mutatjuk be.

Egy kategória, 4 millió forint

Az orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, gyógyszerész és junior kategória zsűridíjasai mellett az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható 4 millió forint támogatásban részesül. A közönségdíj sorsa tehát a szavazók kezében van.

Március 10-ig megtekintheted a döntős csapatok bemutatkozását, szavazhatsz a projektekre, és részt vehetsz a Richter Anna Díj nyereményjátékán.

A tét nem kicsi, hiszen a szavazással dől el, hogy az öt pályázati kategóriában a zsűri által kiválasztott egy- egy díjazott mellett melyik lesz az a hatodik csapat, amelyik a díjjal járó négymillió forintos összegből valósíthatja meg ötletét.

Minden évben nagy ünnep számunkra, hogy bemutathatjuk a csapatokat, fontos “feladat” vár az olvasókra, hiszen a közönségdíj sorsa a szavazók kezében van. Március 10-ig megtekinthetitek a döntős csapatok bemutatkozását a Richter Anna díj oldalán és szavazhattok kategóriánként egy-egy projektre, és részt vehettek a Richter Anna Díj nyereményjátékán.

Gyógyszerész csapatok

e-Patikus: Házhoz visszük a gyógyszerelés biztonságát

Csapatvezető: Dr. Keller Nóra
Csapattagok: Dr. Szemán Ágnes, Dr. Szerletics Tamara, Dr. Gajdán Nikolett, Dr. habil. Kósa István Ph.D
Magyarországon az ismert hipertóniás (magas vérnyomás) betegek száma 3,5 millió körülire becsülhető.
A sokakat érintő betegség megfelelő kezeléséhez elengedhetetlen a pontos gyógyszerszedés. A Szegedi Egyetemen a betegek gyógyszerelési biztonságát évek óta egy automatizált gyógyszerelési rendszer szolgálja, mellyel a betegek névre szólóan, bevételi alkalomra osztva kapják meg a gyógyszereket.
Az e-Patikus csapat egy klinikai vizsgálatot szeretne megvalósítani, melyben az automatával támogatott multi-dose gyógyszerosztás és hagyományos gyógyszerelés eredményességének összehasonlítását tervezi.
Hipotézisük szerint az új rendszer a hagyományos patikai gyógyszerkiváltásánál és a beteg általi gyógyszeradagolásnál kiegyensúlyozottabb gyógyszerelést biztosít, rövidíti a terápiás célok eléréséhez szükséges időt.
Amennyiben a hipotézis igazolódik, a későbbiekben azonos gyógyszerelési technikák országszerte is kiterjeszthetőek lesznek. A projekt eredményeit hazai és külföldi konferenciákon is bemutatná a csapat. Bemutatkozó videójukat ITT nézhetitek meg.

Egy fiatal gyógyszerész feljegyzései

Csapatvezető: Dr. Kovácsné Prof. Dr. Bácskay Ildikó Katalin
Csapattagok: Deák Réka, Frei Gréta
Kevés olyan fiatal van, aki ismerné a gyógyszerész hivatás sokszínűségét, a tudományban rejlő számtalan lehetőséget, aki az egyetemi felvételi rangsorban az első helyen jelölné meg valamelyik gyógyszerész kart. A magasan képzett gyógyszerészek elengedhetetlen szereplői a társadalomnak, ugyanakkor elmondhatjuk, hogy
manapság a gyógyszerész hivatás a hiányszakmák közé tartozik. A Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának Dékánja és végzős hallgatóiból álló csapat a kar és a szakma hiteles bemutatását tűzte zászlajára.
Alkalmazkodva a fiatalok igényeihez a közösségi média felületein átfogó kampányt indítanának, megszólítva a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, és példát mutatva a többi felsőoktatási intézménynek.

Bemutatkozó videójukat ITT nézhetitek meg.

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

MintTI: közösség a nőkért

Csapatvezető: Dr. Pozsonyi Eszter
Csapattagok: Zöldi-Kovács Viktória, Schmidt-Kozma Szilvia
A MintTI egy veresegyházi gyógyszerész, gyógytornász, és személyi edző által alapított közösség, a mindennapi élet kihívásaival küzdő, de az egészségesebb életmódra törekvő kisgyermekes anyukák számára.
Céljuk, hogy biztassák és motiválják egymást a sportban, mozgásban, egészségesebb életmódban. A csoportnak mára több mint 170 tagja van.
Filozófiájuk: együtt könnyebb!
A csapat havi rendszerességű összejöveteleket és workshopokat álmodott meg, valamint motivációs előadásokat kiemelt szakemberektől. A tematika bővítéseként a programok között megjelenne a zero-waste élet, stresszkezelési módszerek, intimtorna is. A csapat arra is vállalkozik, hogy a város megmozgatása érdekében szabadtéri közös tornákat is meghirdetnek majd, amihez bárki csatlakozhat, akiben van nyitottság a változásra, változtatásra. Bemutatkozó videójukat ITT nézhetitek meg.

Oszd meg a véleményed velünk!