Három ajánlatunk van a számotokra a következő hétre, illetve már a hétvégére is! Röviden: tanulás (yeeee), evés (yeee) és színház (15 éven felülieknek, úgyhogy: yeee). Lipcsei-Sasvári Anita heti kult@jánlója.

Mileszbelőledtegyerekpara: Tovább? Tanulás? Yeee!

Még mindig tart a Design Hét! Budapest!  Ha tudjuk már, hova szeretne(énk) továbbtanulni –  igen, miért ne tanulna tovább egy anya-, illetve, ha kamaszunk mégcsak nem is sejti, hogy akár belőlünk is lehet divattervező (akkor is, ha látjuk a gönceit a szennyes körül nap mint nap) látogassunk ki a Hungexpora, ahol a Hova tovább? iskolabörzére.

Október 12-14-ig a legtöbb “kis” és nagyképző, azaz valamilyen kreatív képzést nyújtó suli  jelen lesz, bemutatkozik, hallgatóik mesélnek és megmutatják, hogy miért érdemes és persze hova! továbbtanulni!

Kikkel találkozhatunk? A felsorolás nem teljes, de ITT megnézhető!  

Budai Rajziskola – Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium / grafika, ötvös-aranyműves, művészeti és médiafotográfus szak, Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar, Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari KarELTE Gazdálkodástudományi Intézet, Junior Art Center Lakberendező Iskola, Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar, KREA Kortárs Művészeti Iskola, Pécsi Tudományegyetem Média- és Alkalmazott Művészeti Intézet, Szimultán Művészeti Iskola.

Hatutánennipara: Fekete ételeket főleg!

Kóstoltál már FEKETE színű ételt? Fekete szezámos fagyit, fekete tésztát, fekete rizst? Fekete chipset vagy fekete süteményt? Nem kell furcsa, elszenesedett, vagy agyonszínezett ételekre gondolni!  Mert lehet fekete a KÁVÉ, a COLA, a CSOKOLÁDÉ, a medvecukor, a fagylalt, a szeder, a ribizli és még sok-sok minden más.

OLVASTAD MÁR?  Kérdezze meg háziorvosát!

A sok fekete kaja mellé szólnak a kamasz zenéi.

Kiváló új kísérlet lenne a részetekről, ha bevállalnátok.

Játszik a House Blauw DJ páros és Sltn & Drez az is első Black Food Fest’en november 4-én a FLOW-ban.

Ha szeretnél menni kamasszal, vagy nélküle, akkor nincs más teendőd, mint követni az eseményt, jó előre jegyet szerezni, és elrakni a széntablettákat a gyógyszeres dobozba!  

Színházezegészpara: Soha senkinek! Hiánypótló előadás 15 év felettieknek!

“Vajon a gondolatokat ki lehet fehéríteni hibajavítóval, mint az írást? És az érzelmeket? Fel kéne találni.”

Egy fiatal lány mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról és arról, hogyan kezdte megismerni a szerelmet. Közben pedig felszínre tör az eltitkolt múlt, megjelenik a nagyapa, aki nem más, mint a kislány múltjában lévő sötét alak. A férfi zaklatásának kitett lány

a családjára nem számíthat, egyedül kell feldolgoznia azt, ami történik vele.

Lehetséges- e túllépni egy ilyen erős gyermekkori traumán?

Miért fontosabb a látszat megőrzése, mint egy gyermek őszintén fájdalmas segélykiáltása?

Hogyan válhat egészséges felnőtté, egy gyermekként mély traumát átélt kislány?

OLVASTAD MÁR?  Minden nő életében van egy pillanat

“A Nézőművészeti Kft új tantermi produkciója egy nagyon komoly drámai anyagot dolgoz fel. Egy kortárs német regény Beate Teresa Hanika: Soha senkinek című művéből inspirálódva egy dokumentalista hitelességű előadás létrehozása volt a szándékunk”-mondják az alkotók.

“Hivatalos információk szerint „a gyerekkori szexuális abúzus 18 éves kor előtt kezdődik, de sokszor felnőtt korban is tart. Az áldozat az érzelmi függőség, szégyen és rettegés miatt benne marad a kapcsolatban akkor is, amikor látszólag anyagilag már független, esetleg el is költözött otthonról.”

Szereplők: Simkó Katalin, Moldvai Kiss Andrea, rendező: Scherer Péter

Nem, nem egyfajta túlhajtott szeretetről van szó, amivel sokan mentegetni próbálják az elkövetőket. A hatalom, a jogosultság hamis érzete és a lealjasult birtoklási vágy munkál ilyenkor. Beszélj róla! – mondják a felhívások. Elégtételt nem kapsz. De ki tudsz jutni belőle.

Fotó: pexels.com

 

 

Oszd meg a véleményed velünk!