Az eset, ami a napokban történt (Kenderesi Tamás féle történetre gondolunk most) többféle hullámokat vert itt nálunk az Anyaparánál. És nem pont olyat, mint a legutolsó cikkünk a világbajnokról. Sokat gondolkodtunk, mit is írhatnánk, amelyet „használni” tudtok. Használni alatt azt értjük, hogy továbbadni a kamaszotoknak. Végül megoldott a kérdés: Péterfy Gergely megírta helyettünk.

Azért az ő szavait választottuk, mert pontosan ezt az üzentet szeretnénk kiemelni a tömegből. Azt az üzenetet, amelyet minden (értsd: kiskamasz és nagykamasz) kamasz megért.

„Egyezzünk meg valamiben: női feneket fogni jó. Jó a férfinak, jó a nőnek, jó a fenéknek, jó a tenyérnek. A női fenéktől szebb és jobb hely a világ – ebben nincs vita.

Mindez azonban csak akkor van így, ha az a fenék – és pláne ha az a nő is – akarja, hogy megfogják.

Mert ha nem akarja, akkor a világ ettől a fogástól nem szebb és jobb, hanem gusztustalanabb, undorítóbb és ellenszenvesebb hely lesz. Ennyi.”

Tehát nincs különbség fenékmegfogás és ezek után bármi között (erről vitatkozni, eseteket citálni, nőkről történeteket mesélni, férfiakról megalázó eseteken csámcsogni, stb.). Azért nincs, mert ezt csak így, ilyen formában lehet elmagyarázni a kamaszoknak, hogy soha, semmikor ne kerüljenek olyan helyzetbe, mint ez a 22 éves, éppenhogycsakfelnőtt úszó.

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

Kenderesi barátnőjének nyilatkozatára nincsenek szavak, de ha szeretnétek, hogy írjunk a kamasz lányoknak is egy „üzenetet”, akkor jelezzétek és írunk!

Egyébként most olvastam el (Szilvi vagyok) Péterfy Gergely legújabb könyvét és bátran állíthatom, hogy a nyár egyik legjobb könyve. Olvassátok el!

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!