Már csak három napig (február 28 – ig) szavazhattok olyan csapatokra, amelyek tagjai egytől-egyig az életünk részei. Orvosok, gyógyszerészek, pedagógusok és egészségügyi dolgozók. Mindannyiunknak vannak emlékei, „emberei”, arcai ezekben a foglalkozásokban. Négy kategória, 12 csapat. Érdemes elolvasni milyen ötletekkel indultak.

A Richter Anna díj őket kereste meg egy olyan lehetőséggel ami a nyertes csapatnak 4 millió forintot jelent. A csapatok pedig olyan pályázatokkal indultak, amelyek a „valóságból” érkeztek…

Az orvos(nők) csapatok

Egészséges szívvel csapat

Az ország transzplantációs intézményeiben „roadshow” keretében ismernék meg a családok a segítő lehetőségeket, azok elérhetőségeit, önsegítő csoportokat hoznának létre.

Az Onkológiai Intézet csapata

A szakemberekből álló csapat olyan pozitív hangvételű, széles körben terjeszthető, könnyen hozzáférhető, információkkal teli filmet szeretne megalkotni és közkinccsé tenni, ami hitelesen tájékoztat a betegségről, annak lefolyásáról, kezelési módjairól.

A Demencia tanácsadó csapat

A csapat vallja, hogy mindenkinek jár a minőségi időskor. A korai diagnózis kulcsfontosságú. Ez teszi lehetővé az időben induló gyógyszeres kezelést, mely sok-sok évre teheti a betegek életét élhetőbbé és teljesebbé.

A pedagógus csapatok

A nő színei, színező a női szervekről 

Az edukáción túl a színező a beteg rehabilitációban is használható, hiszen a színezés agyra gyakorolt előnyös hatásai által segíti a relaxációt és a problémás terület vizualizációját, így a beteg a terápia során bensőséges kapcsolatot alakíthat ki saját testével.

OLVASTAD MÁR?  A teljesítményszorongásról

Az életrevaló családi filmes tér

A felkészült, bátor csapat a program csúcspontjaként egy filmes tábor keretében közösen hozza majd létre saját filmjét, ami azontúl, hogy életre szóló élményt jelent, a legfontosabbra világít rá: értékesek vagytok!

Richter Anna Tanösvény és mezítlábas park csapata

A kreatív oktatási projekt az iskolai közösségi élmények megszerzésén túl szeretné a számukra elérhető növény- és állatvilágban gazdag kastélykert ajándékát megosztani másokkal, népszerűsíteni az iskolát, öregbíteni a település hírnevét.

Az egészségügyi dolgozók csapata

A Bethesda kórház dolgozói

A minden osztály tevékenységét bemutató kisfilmekkel szeretnének tükröt tartani a kórház elhivatott munkatársai számára: hogy az embertpróbáló hétköznapokon is tudják, hálásak nekik, megbecsülik odaadó munkájukat. Kisfilmjeikkel a szülőket is szeretnék megszólítani, segítséget adni számukra abban, hogy tudják mire számíthatnak ha a gyermeküknek esetleg kórházi kezelésre lesz szükségük.

A More happy moms csapata

A pszichiáter szakorvosokból és klinikai szakpszichológusból álló profi csapat célja, hogy érzékenyítse az érintetteket, a társadalmat a probléma iránt, valamint célzottan a kisgyermekes anyukák számára szervezzen szűrővizsgálati programot.

A terápiás szabadulószoba csapata

Az élményterápia, közösen megélt örömök, pozitív visszajelzések gyorsítják a gyógyulást, a szabadulószoba pedig a világon egyedülálló módon támogatná a családokat. A cél egy olyan személyre szabott terápiás „szabadulószoba” megvalósítása, ahol a különböző játékos, ügyességi, logikai feladatok megoldásával teljesítheti a család a küldetést, azaz találhatja meg a kijutás kulcsát.

OLVASTAD MÁR?  Minden nő életében van egy pillanat

A gyógyszerész csapatok

A Kérdezz engem! csapata

A cím viselői részei lennének az iskolákkal történő szoros együttműködésnek, rendhagyó egészségműveltségi órákon beszélgetnének a fiatalokkal, a patikában pedig barátságos légkört és lehetőséget biztosítanának bizalmas beszélgetésre, kérdések négyszemközti megválaszolására.

A lépésről lépésre – életmódváltás csapat

A pályázatban megnyerhető összegből előadás sorozatot szeretnének szervezni, táplálkozási szakértő, dietetikus bevonásával, látványfőzéssel és különböző konyhatechnológiák bemutatásával színesítve.

A SzeddViddVédd  csapat

A díj összegéből szeretnének szervezni egy piackutatást, egy nagyrendezvényhez csatlakozva megvalósítanának egy „visszavivős napot”, iskolai programokon keresztül, online és offline közösségek építésével, edukációs animációik széles körbe való eljuttatásával, gyógyszertárakkal együttműködve bővítenék a tudatos gyógyszerhasználók körét.

ITT tudtok szavazni!

Fotó: www.richterannadij.hu

Oszd meg a véleményed velünk!