Ha ismertek olyan orvosnőt, tanárnőt, egészségügyi dolgozót vagy gyógyszerésznőt aki csapatával már régóta dédelget valami kreatív ötletet, szóljatok nekik! Még 40 nap van hátra, hogy beadják pályázatukat a Richter Anna díjra és nyerjenek. Mutatunk egy példát, hogy miről is van szó.

A Bethesda Gyermekkórház ötszáz fős (!) szupercsapata évente 140.000 beteg gyerekkel találkozik.

Elképzelhető, hogy a te gyerkeddel is találkoztak már, hiszen a „Bethesda” elég népszerű kórház Budapesten. Általában arról hallunk, ha valamelyik orvos elvégez egy fontos vagy különleges műtétet. Illetve pont a napokban csatlakoztak az Instagramon indult #tetrischallenge kihíváshoz, a hivatásukhoz szükséges kellékekkel vették körbe magukat és madártávlatból készült egy kép róluk.

És itt jön a lényeg: úgy érezték, eljött az idő, hogy reflektorfénybe kerüljenek a hétköznapok szuperhősei és tavaly elindultak a Richter Anna pályázaton.

És megnyerték az egészségügyi dolgozó kategóriát és az ezzel járó 4 millió forintot.

Az osztályok tevékenységét bemutató kisfilmek célja (azaz a pályázatukban kitalált filmek, amelyeket meg is valósítottak) az ott dolgozók odaadó munkájának elismerése, a kórház életének bemutatása. A projekt választ ad egy nagyon aktuális kérdésre: miért érdemes ezt a csodálatos hivatást választani a jövő generációjának?

Akkor mégegyszer: női orvosok, egészségügyi szakdolgozók, kutatók, tanárok, gyógyszerészek figyelem!

A Richter Anna Díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészetterületein dolgozó szakembereket, segítse újszerű ötleteik megvalósítását, megmutassa azokat a nagyközönségnek. Az oldalon az összes tavalyi nyertes filmjét megtaláljátok. Érdemes megnézni a terápiás szabadulószobát, a mellrák kezeléséről készült fantasztikus filmet, vagy a gyógyszerészek új „találmányát”, amely a mindennapjaink része.

A pályázatok beküldési határideje: 2019. november 24. éjfél

A Richter Anna Díj zsűrije által kiválasztott, valamint a közönségszavazáson legtöbb voksot kapott Richter Anna Díjat elnyert pályázatok egyenként 4 millió forint díjazásban részesülnek, mely összeget a pályázat tárgyában szereplő projekt megvalósítására fordít a díjazott csapat.

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!