Azt gondolná az ember, hogy egy ilyen videós kikérdezés után a valós és a látens érintettek elgondolkodnak a látottakon. Bízunk benne. Aki esetleg nem látta még a kamasz kikérdezős videót, ahol a műsorvezető felnőtt hatalmánál fogva alázza a kamasz interjúalanyát, az IDE kattintson. A műsorvezető, aki bármit megtehet. Feltehetőleg következmények nélkül.

„Elemezze mi a tárgya a mondatnak!”

Ez a cikk, itt az anyaparán egyrészt azért íródott, hogy összefoglaljuk mit is szeretnének a diákok, akik a januári tüntetést szervezték. Nyolc kívánság. Másrészt azért, hogy újra és újra elmondjuk: a jó fej tanár embernek nézi a kamaszokat. Egy tanárnak nem azért van igaza, mert ő a tanár, hanem azért mert tudása birtokában érvekkel indokolja a mondanivalóját. Ha ez valamiért nem sikerül – ahogy velünk is előfordul szülőként – , akkor a diáknak van igaza. Ugye? Létezik ilyen verzió is.

„Ilyenkor a tanár nem megsértődik, hanem örül a diák sikerének, hiszen nem a saját tekintélyét védi, hanem a gyermek fejlődésének és felnőttvilágba való integrációjának az érdekeit. A kikérdezés a mai oktatási rendszer végterméke. Mindenki feleltetni akar és mindenki a lexikális tudásával akar hősködni. Lehet, hogy semmit nem ér ez a tudás (abszolút túlértékelt), mégis a magyar vitakultúra szerves része a kikérdezés. Mert a rendszer kikérdezni és

kikérdezettnek lenni

tanított meg….”- idézünk egy értelmező cikkből amit ITT olvashattok.

OLVASTAD MÁR?  Minden nő életében van egy pillanat

Ezek után olvassátok el, hogy egész „zanzásítva” mit is kértek a diákok a tüntetésen és milyen kérdések feszegetése miatt alázta a műsorvezető a kamaszt.

1. Töröljék el a nulladik órákat.

2. Ne legyen hosszabb a tanév.

3. Ne szorítsák ki az oktatásból a 18 évnél fiatalabbakat.

4. Állítsák vissza a 2011-es felsőoktatási felvételi keretszámokat.

5. Hozzanak létre névtelen tanárértékelő rendszert, amelynek az eredményei nyilvánosak legyenek.

6. Szólásszabadság az iskolákban, senkinek ne tiltsák meg a nyilatkozást.

7. Az általános iskolákban huszontre, a középiskolákban harmincra csökkentsék a maximális óraszámot.

8. Ne legyen kötelező a szakmai érettségi.

Az Anyapara minden egyes ponttal egyetért.

Fotó: pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!