A tanítás utolsó napjaiban kirúgtak több tucat diákot egy középiskolából mert kiderült, hogy füveztek az osztálykiránduláson. Az igazgatónő nem nyilatkozik, részleteket az indexen ITT olvashattok az ügyről. Épp, hogy elmúltak 18 évesek, ezért szülők nélkül halgatták ki őket a rendőrök, akik a hajnali órákban razziáztak a fiatalok lakhelyén. Minden szülő rémálma ez. Most iskolát keresnek az érettségi éve előtt, Balatonfüreden vagy a környéken…

Egyik régebbi bejegyzésünk alapján – ami elég részletesen foglalkozik általában a füvezéssel – arra az álláspontra jutottunk, hogy a füvezés viszonylag komplex kérdés és alapvetően  a nem mellett tettük le a voksunkat. Ugyanakkor a fenti történet (nyilván itt is csak részinformációkat tudunk) alapján a büntetés szigorú és teljesen értelmetlennek tűnik. Nehéz kérdés.

De van egy régebbi sztorink is, amikor körbejárt a füves cigi és éppen valaki rosszkor volt, rossz helyen…

2015 – ös hír a TASZ-tól, hogy Domonkos ellen másfél éve tart az eljárás egy szórakozóhely előtt  körbeadott füves cigi miatt. Nem kereskedett vele, nem volt nála több csak egyszerűen bevallotta, hogy ő a tulajdonosa annak az egy szál ciginek, ami körbejárt köztük.

OLVASTAD MÁR?  Beszéljünk végre a nyárról!

A terjesztőre minden esetben bíróság szab ki büntetést, és bekerül a bűnügyi nyilvántartásba is.  A törvény a csekély mennyiségű kábítószer terjesztését két évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti, ez a gyakorlatban a büntetlen előéletű fiatalok esetében, mint amilyen Domonkos, pénzbüntetést vagy felfüggesztett szabadságvesztést jelent.

„A kannabisz olyan drog, amit jellemzően közösen fogyasztanak a fiatalok. Ilyen esetben a fű átadása nem terjesztési célból történik. Mégis, ha a rendőr elkapja a figyelmetlen csoportos fűszívókat, könnyen egy kábítószer-terjesztő elleni büntetőeljárás vádlottjává válhatnak.”- írja a TASZ .

Parázunk ezen a füvezésen, ITT összeszedtük azt a 6 tévhitet a marihuánáról, amit ha közösen elolvastok a kamasszal, akkor talán egyet előre léphetünk a témában.

Fotó:pexels.com

 

 

Oszd meg a véleményed velünk!