Olyan programokat ajánl nektek Lipcsei-Sasvári Anita (az anyapara állandó kultfelelőse) a hetikult@jánlóban, amely kamasszal és kamasznak is simán élvezhető. Nem ciki, lehettek külön is, és együtt is. De az is oké, ha fogod magad és a pároddal vagy saját magaddal lelépsz valamelyik programot megnézni. Élvezni a hétvégét, az indián nyarat és az életet! 

Hacacárépara: Nem értem a kamasz zenéit!

Sokan tapasztalatból mondják, hogy testi és lelki betegségek esetén gyógyító erejű lehet a klasszikus zene: pozitív hatással van félelmek, depresszió, illetve a szív és az érrendszer betegségei esetén. Valljuk be, még sosem ajánlotta senki nekünk, hogy

ha depi vagy, akkor hallgass elektronikus zenét terápiás céllal”, ám az is lehet, hogy pont nem vizsgálta senki, hogy ennek a „nemkomoly” zenének milyen pozitív hatásai vannak.

Számos horoszkóp segít sztereotípiákat alkotni abból, ki milyen zenét szeret, ha Szűz.  De hallottunk már olyat is, hogy a növényekre negatív hatással van a heavy metal vagy a techno – állítólag lassabban növekednek, sőt egyenesen el is sorvadnak, ha bizonyos típusú zenéket kell „hallgatniuk”.  

Őrület, milyen nehéz túlesni egy-egy Csiribiri, DóraSzandi, Kétiperri, Blekszabasz korszakon szülőként és gyerekként is. Zenei forradalmak jönnek, mennek, így ne gondoljuk, hogy a családban beállt különböző zenei ízlések miatti állóháborúk örökké tartanak majd!

Kísérleti céllal a hétvégére ajánljuk a szeptember 13-15 között a Várkert Bazárban tartandó Telekom Electronic Beats bulit, ahol a lemezlovas- és szelektorkultúra ünneplése mellett

(Âme b2b Dixon, Ben Klock, tINI & ISAbella, Ben UFO b2b Floating Points, SHDW & Obscure Shape, Isu, Žagar) lesznek még filmvetítések, hajós bulik, friss gondolkodású hazai dizájnereket felvonultató lifestyle market.

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Nincsegyruhámsempara: Boltkór+Divat+Vásár a Piacok napján

Az idén már ötödik kultúrzsibivel egybekötött Piacok Napjára – legközelebb 2018. szeptember 16-án kerül sor. Délelőtt 11 órától este 18 óráig tart majd a különleges rendezvény, amely egyszerre képviseli a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét, része a korábban indult Kezdjetek Szeretni programnak.

A szervezők, az árusok és a vásárlók is többféle formában támogathatják a fogyatékkal élők társadalmi integrációját. A kincsvadászoknak üzenjük: kint lesz a Boltkór Divat Vásár is, várnak mindenkit a vásáron, ahol sok-sok eladó árulja majd ruháit, táskáit, cipőit, ékszereit egyéb diatkiegészítőit! Ha legközelebb te is kipakolnád a gardróbod, jelentkezz te is eladónak! boltkorgardrob@gmail.com címen lehet.

 

Sorokközöttolvasóspara: Csernus Imre “kisokosa” A ​Nő – Csajsziknak

Sokaknak bejön az a stílus, ha valaki jól megmondja, vagy ha valakinek jól megmondhatja! Nos, ha a Nőember lánya vagy a Nőember maga ilyen, azoknak ez a könyv jó olvasmánynak ígérkezik. Két 17 éves unokahúgom „kisokosként” gondol erre a könyvre, de a most másfél évesnek is elrakjuk.

„NŐ ​akarsz lenni. Jó nő. Boldog nő. Boldogabb, mint az anyukád, vagy jó néhány felnőtt nő, akit magad körül látsz, de nem tudod, mit tehetsz ezért? Nagyon nehéz dolgod van, hiszen valószínűleg nem kaptál olyan mintát, amelyet követve kellő önismeretet szerezhetnél. Ez a könyv neked szól.”

Dr. Csernus Imre A Nő című könyvének ifjúsági változatában ugyanis erről olvashatunk (együtt) kamasz lányainkkal vagy akár fiainkkal: a jó nő-csajszikról.  

Nekik szóló hangon beszél a korai szexről, a mobiltelefonos randi-alkalmazásokról, a közösségi média veszélyeiről, és azt is elárulja, ő maga miért nem próbálkozna internetes társkereséssel. Ha kamasszal élünk, és könyveken túl, és még azon is túl, kérdései(nk) vannak, amikre nem kap(unk) választ, akkor a yelon.hu  oldalon kutassunk, ahol szuper mankókra bukkanunk!

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

„Nagy előszeretettel hárítjuk másokra a felelősséget. Te is. Ha látni akarsz, ha boldog akarsz lenni, elsőként is meg kell tanulnod felelősséget vállalni önmagadért, a tetteidért. Ez a könyv felhívja a figyelmedet bizonyos dolgokra, támpontokat ad, segítséget nyújt. De a döntés a tiéd.”

Jóezamásodikrészpara: Mamma Mia 2. Jaj! Sose hagyják ABBA!

Vajon maradt elég sláger a folytatásra? Nem. Számít ez? Nem. Ekkora megagiga mennyiségű napfénytől, tincitánci zenétől és csillogástól Micimackó barátja, Füles is vigyorogva dalra fakadna.

Habár kicsit rémisztgetősre sikerült a magyar cím (Sose hagyjuk abba), azért senki ne forduljon be, ha véletlenül gyermeke egyik barátnője se szeretné megnézni önállóan (nem valószerű), és ha végülisanyaelvihetszmoziba bolondos dallamok csendülnek fel a vasárnapi ebéd után, akkor meg-megállva tudjuk, hogy siker, pénz, csillogás a mozivásznon, nekünk is ez az álmunk!

Annak AJÁNLJUK

  • aki már az első részt is többször látta, és/vagy ABBA rajongó,
  • aki szórakozni vágyik,
  • aki (már vagy még) nem tudja, ki az a Lily James.

Annak NEM

  • aki már az elsőt is csak Meryl Streep miatt nézte meg,
  • aki nem bírja a néha indokolatlan vidámságot.

Fotó: © UIP Dunafilm 

 

Anitáról ITT olvashattok.

Fotó: pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!