Ha eldöntötte a kamasz, hogy ezen a nyáron lecsíp pár hetet a lustulásból és két strandidőszak között elmegy dolgozni, akkor az első lépés PIPA! Ezután gyorsan vegyétek át a munkavállalás alaptudományát, amiről ITT olvashattok! Mindenek előtt: a diákmunkához első körben két igazolvány szükséges.

Az egyik a személyi igazolvány, amiről azt írják ITT, hogy kötelező lenne már csecsemő korban kiváltani.

A személyi igazolvány kiállításához mindig személyesen kell megjelenni az okmányirodában, mivel a fényképet helyben készítik, és saját kezű aláírásra van szükség.

A másik pedig az adókártya, amit bármelyik NAV kirendeltségen ki tudtok váltani és azonnal meg is mondják a számot, amit be kell írni arra a bizonyos jelentkezési lapra amit valamelyik diákszövetkezetnél kel kitöltenetek közösen a gyerekkel.

Ezután a munkakörtől függ, hogy még milyen papírokat kell aláírni, beszerezni. Ilyen lehet egy orvosi igazolás (például ha olyan munkát vállal, amelynél étellel érintkezik, akkor irány a tüdőszűrés és abőrgyógyászat!) vagy a tűzvédelmi ismeretek elsajátítása.

Már csak pár hét van nyárig, de ígérjük jövünk még diákmunka ötletekkel, tanácsokkal! Ha nektek van ilyen irányú tapasztalatotok, azt is szívesen látjuk!

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!