Ha eldöntötte a kamasz, hogy ezen a nyáron lecsíp pár hetet a lustulásból és két strandidőszak között elmegy dolgozni, akkor az első lépés PIPA! Ezután gyorsan vegyétek át a munkavállalás alaptudományát, amiről ITT olvashattok! Mindenek előtt: a diákmunkához első körben két igazolvány szükséges.

Az egyik a személyi igazolvány, amiről azt írják ITT, hogy kötelező lenne már csecsemő korban kiváltani.

A személyi igazolvány kiállításához mindig személyesen kell megjelenni az okmányirodában, mivel a fényképet helyben készítik, és saját kezű aláírásra van szükség.

A másik pedig az adókártya, amit bármelyik NAV kirendeltségen ki tudtok váltani és azonnal meg is mondják a számot, amit be kell írni arra a bizonyos jelentkezési lapra amit valamelyik diákszövetkezetnél kel kitöltenetek közösen a gyerekkel.

Ezután a munkakörtől függ, hogy még milyen papírokat kell aláírni, beszerezni. Ilyen lehet egy orvosi igazolás (például ha olyan munkát vállal, amelynél étellel érintkezik, akkor irány a tüdőszűrés és abőrgyógyászat!) vagy a tűzvédelmi ismeretek elsajátítása.

Már csak pár hét van nyárig, de ígérjük jövünk még diákmunka ötletekkel, tanácsokkal! Ha nektek van ilyen irányú tapasztalatotok, azt is szívesen látjuk!

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!