Na szóval, van itt van ez a maradj otthon kampány az elmúlt hetekben. Jó, jó, tudom sokkal több, mint kampány, de akkor is. És hát valljuk be, jócskán próbára tesz bennünket. Mindannyiunkat. Mert nekem ne mondja senki, hogy minden csupa derű, móka, kacagás, és boldogság. És végre van idő mindenre, amire eddig nem volt. Lófaszt. Semmire nincs úgy igazán idő, ha megfigyelitek. Kővári Heléna írása.

Sőt, amikor még nem volt karantén, több időm volt,  mert akkor valahogy megoldottam, belepaszíroztam a napba, kisajtoltam magamból, és loptam itt-ott időt arra ami fontos volt. Most meg?!  Elúszik a nap, néha nincs hozzá kedvem, hogy nekiálljak valaminek, nem tudom rendszerezni a dolgokat, mert nem kell sietni, de mintha mégse lenne időm semmire.

Persze nem minden nap ilyen, és tényleg van móka is, meg kacagás is, sőt néha egy kis elmélkedés, meg túlzásba vitt takarítás is.

De ezt az időszakot tulajdonképpen kétféle módon lehet kezelni

Belesüllyedni a problémákba, önsajnálatba, kicsit belehalni, belerokkani, felelősöket keresni, vaaaaagy megkeresni, hogy mi az, ami ebben mégiscsak jó nekünk, és méltósággal, mosolyogva lépkedni (bukdácsolni) a végéig,

némi humorral megspékelve.

Hinnünk kell abban, hogy amikor ez az egész elmúlik (mert elmúlik!), akkor győztesként jövünk ki belőle. Mint a bebábozódó hernyó, akiből pillangó lesz….  Jó, lehet egyesek hernyók maradnak, nem tudom.

Mindenesetre van itt ez a sok spiri maszlag a levegőben, meg a neten. Tolják a jógát, meditációt, befelé figyelést, átalakulást, fejlődést, elfogadást, szeretetet.

De megmondom őszintén nekem ebből egy kissé elegem van.

Ha mindenki valóban olyan jól tudja mit és hogyan kell tenni, akkor miért tartunk itt, ahol? Mert sehol nincsenek konkrét válaszok, csak általánosságok. De akkor hogyan lehet ebben a lelki útvesztőben, ebben a zakatoló világban, ebben a nagy satuban mégis helytállni?

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Egy ideje olvasom, hallgatom Kiss Balázs Kunó gondolatait, és bevallom nekem nagyon bejön a pasas. Főleg mert nem ködösít, nem ígér semmit, (de azt is könnyedén), egyszerűen, de mégis nagyszerűen tárja elénk a nesze-semmi-fogd-meg-jól alaptéziseket, és mindezt még humorral is teszi.

Tőle van ez a 4 ősi mantra, melyet ha megfogadsz, gyakorlod, akkor garantáltan minden problémád megoldódik. Nem hiszed? Próbáld ki! Nekem bevállt.

Az első egy ősi, tibeti mantra

Akkor használd, hogy ha egy komplex élethelyzetbe kerültél, ahol millió és millió válasz, opció, pro és kontra érved van, és döntésképtelen helyzetbe kerültél. Vagy amikor meg szeretnél tenni valamit, de rengeteg magyarázatod akad, amivel kifogásokat és mentségeket találsz.

Ezt az elmédnek kell mondanod, nagyon határozottan, nagyon belülről fakadóan:

K U S S O L J

Kimondod, és csak élj tovább. Csináld tovább a dolgodat és ne gondolkozz. Minden problémád elszáll. Mert azok csak az elmédben léteznek.

A második egy ősi szanszkrit mantra

Ezt akkor használd, ha bármi is történik az életedben, amire nem voltál felkészülve. Például megbetegszel, vagy elhagy a párod, netán anyagi vagy erkölcsi kár ér. Kimondod ezt a mantrát és mélyen átérzed azt, hogy ez csak egy történés, ami elmúlik, és tíz vagy ötven év múlva csak nevetve fogsz rá gondolni, már ha eszedbe jut egyáltalán. Te csak éld tovább az életed, és engedd meg a világ eseményeit:

NEM SZÁMÍT

Kimondod, hogy „nem számít”, és ennyi. Vettél egy mély lélegzetet, nevetsz egyet magadban, hogy „ez is megtörtént” és továbblépsz. Ennyi. Nincs mit gondolkodni, csak létezned. Esetleg, ha elkezdene az elmédben a sok aggodalom és probléma testet ölteni, akkor bátran nyúlj a korábban megtanult ősi tibeti mantrához.

A harmadik egy ó-szankszrit mantra, régebbi, mint az előző

Ebben több erő rejtezik, éppen ezért csak a legerősebb életeseményeknél használd, amikor úgy érzed, hogy valami nagyon kiborítana. Amikor a világ elvárást rak feléd, de te egyszerűen képtelen vagy rá, és csak szeretnél Lenni. Arra kell csak vigyáznod, hogy az elméd ne menekülésre használja fel, amikor nem akar szembenézni egy-egy megélendő feladattal… de ha ezen gondolkodnál, akkor újra csak nyúlj a tibeti mantrához.

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Tehát, veszel egy mély lélegzetet, és kimondod magadban ezt az ó-szankszrit mantrát:

LESZAROM

És létezel tovább. Ennyi. Továbblépsz. Vége. Nem hat rád.

A negyedik pedig egy szkíta mantra

Ezt akkor használd, ha éppen nem neked van „problémád”, hanem valami olyat látsz a másikban, ami nem tetszik, vagy nem tudod elfogadni – és nem működnének a korábbi mantrák.

Székely gyökerekkel bír ez mantra, éppen ezért bátran érezd át azt a székely bölcsességet, hogy megtanulod elfogadni a másikat 100% olyannak, amilyen és nem foglalkozol vele, bármit is tesz vagy gondol.

Hiszen ha beleártod magad, csak újabb problémákat okozol az életedben. Tehát, ha bármit is látsz a világban, ami nem tetszik, csak ezt a mantrát kell mondanod:

ŐDÓGA

 (Egyes régi iratokon így lelhető fel: ő dolga)

Kimondod, és továbblépsz. Nem foglalkozol másik bajaival, problémáival, mert ha a világban meg tudnánk oldani más emberek problémáit, akkor elég lett volna mindenkinek elolvasni 1-2 önsegítő könyvet, és kész. De nem lehet, nem tudsz segíteni (hívd segítségül a tibeti és a szanszkrit mantrákat). Ennek elfogadásában segít ez az ősi szkíta mantra.

Május 3-án 19 órakor LIVE a tanulásról és a zseninek hitt gyerekeinkről…Az eseményről ITT tudhatsz meg több infót. Az előzőz live-okat, pedig ITT nézheted meg. Várunk!

Oszd meg a véleményed velünk!