Tina Turner 80 éves. Nagyon durva. És az élete, a boldog élete negyven évesen kezdődött…

„39 éves voltam, amikor ismét szabad lehetettem, sikerült elválni Ike-tól.

De ott álltam négy gyerekkel, nem volt hol laknunk, tele voltam adósságokkal, és egy olyan énekesi karrierrel, amely Ike-hoz kötődött. De nem volt már Ike és Tina Revü, a szemem előtt foszlott semmivé a jövőnk” – mesélte.

A válás alatt nem kért semmit a pénzből és az ékszerekből. Egyetlen dolgot akart csupán: a nevét. A férje, Ike Turner rendelkezett ugyanis a „Tina Turner” márkanév jogaival.

„A bíróságot egyetlen fillér nélkül hagytam el, csak a nevem maradt. Nem volt pénzem ételre, nem tudtam kifizetni egy lakás bérleti díját és semmilyen számlát. De 14 év után szabad voltam. Tudtam, mit gondol Ike. Hogy már öreg vagyok és vége a karrieremnek. És hazudnék, ha azt mondanám, nem féltem, hogy igaza van. De össze kellett szednem magam és folytatnom”.

Tina kezdetben a barátainál húzta meg magát, cserébe kitakarította a házukat. De mint írta, még mindig jobb másnál cseléd lenni, mint együtt élni a volt férjével. Aki egyébként megpróbálta visszaszerezni. Nem hitte el, hogy a nő meg tud állni a saját lábán.

Aztán pontpontpont és hetvenhárom évesen lépett házasságra Erwin Bach-hal, aki 16 évvel fiatalabb nála és állítólag nagyon jól vannak.

2011-es felvétel, ahol Tina Turner a gyerekkórussal együtt énekli az Egyetemes Béke Mantráját.

Szöveg szankszritül (ITT hallgathatjátok meg. Érdemes.):

Om Om Om Sarvesham Svastir Bhavatu

Sarvesham Shantir Bhavatu

Sarvesham Poornam Bhavatu

Sarvesham Mangalam Bhavatu

Om, Shanti, Shanti, Shanti

És magyarul:

Legyen jólét, béke, egészség és nyugalom, mindenki érje el a boldogságot és a bőséget.

Fotó: The Telegraph és blikk.hu

Oszd meg a véleményed velünk!