Kellenek a pozitív gondolatok. Az „eddig így volt, mostantól így lesz” elképzelések. A teljesen elképzelhetetlennek tűnő projektek. Ilyen a Kórházsuli Alapítvány, amit a „normál” hétköznapokban is szuper kezdeményezés, most viszont csavartak még egyet „magunkon”.

A Kórházsuli alaptevékenysége az, hogy a hosszas betegségből gyógyuló gyerekek lépést tudjanak tartani az iskolai tananyaggal és az őket visszaváró osztálytársaikkal. Azért jött létre, hogy kortárs segítők (középiskolások és egyetemisták) támogatásával egyedi képzési rendszerben segítse a beteg gyerekek oktatási- és szociális rehabilitációját.

Virtuális tanórák az egészségügyben dolgozók gyermekeinek

Most viszont a Bethesda Gyermekkórház gyermekkórházzal indult el az a projekt, melyhez eddig több mint száz önkéntes egyetemista csatlakozott, akik a fontosabb tantárgyakból fognak virtuális tanórákat tartani az egészségügyben dolgozók gyermekeinek.

Néhány óra alatt több mint 100 önkéntes egyetemista jelentkezett, akik a főbb tárgyakból virtuális tanórákat tartanak.

A program szervezőinek célja kettős. Egyrészt a koronavírus okozta rendkívüli oktatási helyzet nehézségeinek mérséklése, különös tekintettel az egészségügyi dolgozók gyermekeinek foglalkoztatására.

Másrészt az önkéntes egyetemisták megtapasztalhatják a társadalmi szerepvállalás fontosságát, ráadásul ezáltal teljesíthetik a kötelező gyakorlatukat.

A KórházSuli Alapítvány az otthoni tanulásra kényszerülő beteg gyermekek távoktatásában már hatéves gyakorlattal rendelkezik. Ennek tapasztalatait és tananyagjait – magyar, matematika, történelem, természettudományi tárgyak, idegen nyelvek – is felajánlják a kialakult extrém helyzetben való cselekvésre.  Természetesen a beteg gyerekek támogatása folyamatos marad.

OLVASTAD MÁR?  Kérdezze meg háziorvosát!

A programba ITT lehet jelentkezni az egészségügyben dolgozó szülőknek

A kezdeményezés szakmai hátterét, az önkéntesek felkészítését és koordinálását a KórházSuli Alapítvány végzi. A hazai egészségügy és oktatás elkötelezett támogatója, a Richter Gedeon Nyrt. már negyedik éve járul hozzá a KórházSuli céljainak megvalósításához.

Fotó: Kórházsuli Facebook oldala

Oszd meg a véleményed velünk!