A légy önmagad legjobb barinője (sic!) a lépj ki a komfortzónádból és minden jóra fordul. De ha ezeken már túl vagyunk, akkor a következő amit nehezen lehet jól kezelni az a színjáték. Amikor tudod, hogy nem úgy van, tudod, hogy csak megjátszod, csak, hogy ne higgyék azt, hogy…Ide mindenki képzeljen bármilyen befejezést. Ilyenkor jó rátaláni olyan emberekre, akik megpróbálják a színházat nem bevinni az életükbe. Kozmér Alexandra, prímabalerina, aki a Richter Főnix közösség egyik tagja is ilyen személy.

„A színházi életben van az a furcsa szokás, hogy az ott élő emberek legtöbbje nemcsak a színpadon, de a folyosón is maszkot ölt.

A legszebb mosolyát, arcát, sminkjét veszi fel, színházat játszva nemcsak a színpadon, de a hétköznapi találkozásokkor is. És miközben egy darab főszereplőjeként képes tragikus, drámai szereplő képét magára ölteni, addig a mindennapokban nem igazán vállalja a saját érzelmeit.

Már a karrierem elején meghoztam a döntést, hogy én más leszek.- folytatja Alexandra.

Amikor belépek a színház kapuján akkor nem fogok maszkot felvenni, felvállalom azt is ha rossz kedvem van, a saját életemben nem akarok szerepet játszani. Úgy gondolom, hogy vannak olyan problémák, amikről igenis beszélni kell. Akár egymás között, akár nyilvánosság előtt.

Nem vagyunk tökéletesek. Mindenkinek van olyan nehézség az életében, amit felvállalva példát tud mutatni másnak is.

Az én esetemben – ellentétben sok betegséggel – nincs teljes gyógyulás, ez egy élethosszig tartó küzdelem, mai napig gyógyszert kell szednem, ami segít legyőzni a problémám okozta kihívásokat. Hiszem, hogy nincs lehetetlen és a kitartás, a hit meghozza a gyümölcsét.”

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

A súlykérdés (akárhogy nevezzük, hogy hol a túlsúly, hol éppen a soványság) az egész életünkben ott ólálkodik körülöttünk. Mindenkinek van egy története…Alexandra arról beszélt, hogy balerinaként plusz – minusz 15 kilógramm bizony nem kis kihívást jelentett.

„Éveken át küzdöttem, sokszor önmagamat ostorozva, hogy vajon bennem van-e a hiba. Nem értettem, hogy míg a szakmát illetően olyan nagy a kitartásom, a fogyást illetően miért van baj. Az elszántságomat is megkérdőjeleztem. Aztán évek múltával orvosi javaslatra egy olyan vérvizsgálatra mentem el, aminek köszönhetően kiderült, hogy pajzsmirigy problémám van, és ez áll a sikertelen fogyások hátterében.

A nehézségeket és önkritikát se nélkülöző éveken az önmagamba vetett hit és az a mély tudás segített át, hogy mindez csak átmenet. Valamiért kaptam az élettől ezt a kihívást, amivel meg kell küzdenem. Azonban egyetlen percre sem jutott eszembe, hogy feladnám, amiért a Balettintézetben 9 éven át boldogan dolgoztam.”

A teljes történetet és a videót Alexandráról IDE kattintva olvashatjátok el.

Fotó:richteranokert.hu, pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!