A túlélő, újrakezdő történetekben nem is az a lényeg, hogy ki-mit gondol arról, hogy mi volt az oka annak, hogy valamit túl kellett élnie. Hiszen ezek tényleg annyira személyes érzések, gondolatok, hogy egy idegen számára nehezen értelmezhetőek. Inkább amiatt fontosak ezek a történetek, mert bizonyítékul szolgálnak arra, hogy sosem adhatod fel. Sosem érdemes feladni. Sárosdy Zsuzsanna története.

Depresszió. Válás. Megbocsátás. Betegség.

Bármelyikünk átélhette már ezeket a fázisokat. Zsuzsának már felnőttek a gyerekei amikor házassága válságba került. Innentől ismerős érzéseket élt meg: úgy érezte, hogy nincs rá szükség. A férje is élte az életét, ő is, néha „találkoztak”, de egyértelművé vált, hogy ez így nem folytatható.

Ezután viszonylag gyorsan megismerkedett egy férfivel, akivel azt érezte, hogy megtalálta önmagát, szerette önmagát és a másikat.

Három évig tartott, miközben Zsuzsa tartotta a kapcsolatot a családjával, de rettenetesen nehéz volt feldolgoznia a hiányukat, annak ellenére, hogy már mindenki élte a saját életét. És akkor jött egy szülinapi üzenet a férjétől…és elkezdtek beszélgetni.

„Az volt számomra a legfontosabb mondata, hogy megérti miért költöztem el.”

És megtörtént a csoda, ismét egymásba szerettek.

Soha ennyire nem volt jó a házasságuk. Megbeszélték, kibeszélték az éveket, a történéseket, az okokat, a tüneteket.

OLVASTAD MÁR?  Minden nő életében van egy pillanat

Ekkor jött a pofon: Zsuzsa mellrákos lett. Nagyon mélyre került és csak azt tudta, hogy végig kell csinálnia. Első gondolata az volt, hoyg ez a büntetése. A teljes történetet nézzétek meg ITT. Nagyon sok erőt ad és elgondolkodtatja az embert, bármilyen élethelyzetben van éppen.

A te életedben is előfordult már, hogy erőn felül kellett teljesítened, hogy egy mélypontról felállj? Ha szívesen beszélnél róla, másokat biztatva ezzel az újrakezdésre – itt jelentkezz  és írd meg a történeted nekünk június 15-ig. A beérkezett sorstörténetekből a Richter Főnix Közösség védnöke segítségével választjuk ki a bemutatásra kerülő főnixeket.

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!