Ha esetleg kétség merül fel a család részéről a betegség komolyságát illetően, a hitelesség kedvéért bármikor rókázik egyet… Mit tesz a pszichológus, amikor iskolás fiára reggelenként menetrendszerűen rátör a hányingere? Salát Luca írása.

A rejtélyes kór kizárólag  hétköznap reggelenként támad,

hétvégén a kis beteg már hajnali hét órakor vehemens életerővel cseszteti szundikálásról álmodozó rokonságát.

  • Vesz a fiának egy terhességi tesztet.
  • Saját hipochondriáját vetíti ki a fiára, és aggódni kezd: a legjobb esetben is minimum gyógyíthatatlan agydaganatról lehet szó. Amikor este hazaérkezve azzal szembesül, hogy a kímélő üzemmódra kapcsolt gyerek a vergődés közepette húga fejét kék színű körömlakkal szövegezte fel (Hülye vagyok, buta vagyok…), az irreverzibilis agykárosodást biztosra veszi.
  • A szaranyaságot beismerve elzavarja a fiát iskolába. Egyúttal felvállalja annak a veszélyét is, hogy délelőtti gyerekmentes programja romokba dől az iskolából érkező telefonhívás miatt.

Az iskolából a hívás pedig jön, mert a kissrác garantáltan addig halódik nyílt színen, amíg az osztályfőnök azonnali hatállyal soknapos ágynyugalomra nem ítéli őt.

  • A szaranyaságot beismerve elzavarja a fiát iskolába. Egyúttal az iskolai alapítványnak egy szerény, de nem megalázó összeget ajánl fel annak fejében, hogy a nyílt színen való halódást ezentúl az iskola mindenfajta szülői zargatás nélkül tolerálja.
  • Otthon tartja, és kímélő diéta címszó alatt addig nem ad neki enni, amíg meg nem esküszik a gyerek, hogy iskolakompatibilissé vált és legalább három napig az is marad.

Belátja, hogy a fia pszichoszomatikus tünete nem más mint segélykiáltás egy törődő anya után. Azonnali hatállyal felmond a munkahelyén, hogy ezentúl több ideje jusson a futásra és a kozmetikusra fiára.

Salát Luca és Szücs Szilvi beszélget 20 percekben. Kikapcsolódásnak, más nézőpont keresésnek kiváló forrás. A legfrissebb a TABUKRÓL szól. Amit annak gondolunk és a kamaszoknak is ezeket eröltetjük…

OLVASTAD MÁR?  A kríziseket elkerülni nem tudjuk, de...

Kattints a képre és #Hallgassránk! 

Oszd meg a véleményed velünk!