Szeretnénk veletek megosztani egy lehetőséget, amely nem más, mint az alkotás lehetősége. Ha úgy érzed, hogy szeretnéd megosztani a betegséged történetét, amely segítséget nyújthat más emberek számára, akkor most itt egy lehetőség erre. Talán emlékeztek a tavalyi Anyapara rendezvényekre, ahol többször is beszélgettünk mindenféle nőgyógyászati kérdésekről, ahol a Felelősen Magadért Egyesület orvosaitól lehetett kérdezni.

Most ők ajánlanak egy pályázati lehetőséget, amelynek célja az egymás segítése.

„A Felelősen Magadért Egyesületnél (FEME) küldetésünknek tekintjük, hogy tabuk nélkül beszélhessünk mindenről, ami bennünket, nőket érint, legyen szó egészségügyi problémáról, nőgyógyászati betegségről vagy szexualitásról. Ennek szellemiségében pályázatot hirdetünk ADJ ERŐT! címmel, hogy veletek együtt megmutassuk, minden élethelyzetben fontos, hogy merjünk beszélni érzéseinkről.

A jelenlegi, világjárvány által sújtott időszakban még fontosabbnak tartjuk, hogy jó példákkal bizonyítsuk, mindig meg lehet találni a reményt, ami erőt ad a küzdelemhez, a gyógyuláshoz és a boldogsághoz vezető utunkhoz.

Meséld el te is gyógyulásod vagy betegséged történetét akár fotó, írott történet, rajz vagy videó formájában. Az alkotás terápiája segít neked is a feldolgozásában és elfogadásban, támogatja a szakértők munkáját a gyógyításban, valamint a sorstársaknak is erőt adhat a gyógyulás folyamatában.”

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

Oszd meg velünk, személyes történetedet, hogy

  • miért fordultál orvoshoz,
  • milyen nehézséget okoz vagy okozott a betegséged a hétköznapokban,
  • mit éreztél a diagnózis pillanatában,
  • milyen út vezetett a gyógyulásodig,
  • honnan merítesz erőt a mindennapi küzdelemhez,
  • hogy tudtad lelkileg feldolgozni a betegséget,
  • hogy tudattad mindezt szeretteiddel, milyen hatással volt a párkapcsolatodra,
  • hogy éled, élted meg mindezt a mindennapokban,
  • milyen új rutint, életmódot alakítottál ki az egészségügyi problémád miatt, ami segített a mindennapokban, mit üzennél a sorstársaknak?

Fontosnak tartjuk, hogy őszintén beszéljünk minden olyan problémáról, ami bennünket, nőket érint, ezért várjuk pályaművedet, legyen szó akár meddőségről, endometriózisról, miómáról, HPV megbetegedésről, PCO szindrómáról, menopauza okozta problémákról vagy hormonális gondokról.

A nevezéshez nem kell írónak vagy művésznek lenned, hiszen most az őszinteség és a te történeted a legfontosabb! A zsűri szubjektív szempontok alapján dönt majd, de kiemelten jutalmazzák azokat a történeteket, melyek a sorstársaknak tanulságot tartalmaznak, és erőt adnak a gyógyuláshoz, akár az érzelmekre hatva, akár a humor gyógyító erejét használva.

Beküldési határidő: 2020. 06. 14., vasárnap, 24 óra

Beküldési cím: feme@feme.hu
Tárgy: Adj erőt! pályázat

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

A FEME oldal és a pályázat részletezve.

Oszd meg a véleményed velünk!