Három éve követünk egy olyan kezdeményezést, amelyben csapatoknak kell “öszeállniuk” ahhoz, hogy indulhassanak a díjért, amely lehetőséget ad arra, hogy megvalósítsák az álmaikat. Az indulók foglalkozása a következő: orvos, gyógyszerész, egészségügyi szakdolgozó és pedagógus. Mindannyian kapcsolatban vagyunk velük, az életünk részei, a problémáink és az örömeink „kísérői”. Az idei Richter Anna díj csapataira már lehet szavazni!

Nem kicsi a tét amiben a szavazatoddal segíthetsz!

Az orvos, pedagógus, egészségügyi szakdolgozó és gyógyszerész kategória zsűridíjasai mellett az online szavazás nyertese is Richter Anna Díjban és a projekt megvalósítására fordítható 4 millió forint támogatásban részesül.

A közönségdíj sorsa tehát a szavazók kezében van.

Március 13-ig megtekintheted a döntős csapatok bemutatkozását, szavazhatsz kategóriánként egy-egy projektre, és részt vehetsz a Richter Anna Díj nyereményjátékán.

Lássuk az orvos kategória 2022 induló csapatait!

Merj segítséget kérni!

A daganatos betegek száma hazánkban is folyamatosan nő. 2020-ban 68.426 új esetet regisztráltak. Miközben az onkológia terápiás lehetőségei a test gyógyítására az utóbbi időben jelentősen bővültek,

Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter, pszichoterapeuta úgy látja, a betegség a köztudatban még mindig sokak számára egyenlő a halállal.

A modern onkológiai módszerekkel ötvözött komplex pszichoonkológiai szemlélet segítségével sok élet megmenthető, vagy jelentősen meghosszabbítható.

Szeretnék felhívni a daganatos betegek figyelmét a pszichés segítségkérés fontosságára, instant segítséget nyújtani frissen diagnosztizált daganatos betegek számára online és személyes támogatást nyújtó programsorozattal. Az online pszichoonkológiai csoportfoglalkozásokon résztvevők számára olyan hétvégék valósulhatnak majd meg, ahol az érintettek erőt meríthetnek a programokból, a betegségből meggyógyult társaik történeteiből, egymásból. Szavazni ITT tudtok erre a csapatra.

Az „Erőforrás gyűjtő hétvégékről” különleges szemszögből forgatott kisfilm is készül majd a nagyközönség számára.

Sine morbo – az egészségnevelő társasjáték

Dr. Mucsi Anna agilis, elhivatott orvosként gyakran hallja betegektől, hogy, ha visszamehetnének az időben, egészségesebb életmódot folytatnának, mert megelőzni sokkal könnyebb egy betegséget, mint utána kezelni. A fiatal csapat tagjai kiemelkedően fontosnak tartják a prevenciót, és ez gyermekkorban kezdődik.

Olyan formában szeretnék az egészséges életmódot és az egészségnevelést eljuttatni a gyerekekhez, ami számukra is könnyen befogadható, átlátható.

Erre az igényre alapozva álmodta meg Anna, Eszter és Vivien a Sine morbo kártyajátékot. A Sine morbo újszerűsége abban rejlik, hogy aktív részvételre és saját döntések meghozatalára ösztönöz, melyeket a mindennapokban is kamatoztatni tudnak a játékosok. A projekt fontos üzenete a fiatalok számára, hogy nem kell megtapasztalniuk az egészségkárosodással járó viszontagságokat felnőttkorban, hanem tudnak tenni ellene.

OLVASTAD MÁR?  Minden nő életében van egy pillanat

A Sine morbo csapatra ITT tudtok szavazni.

 

 

Tüdőnk egészsége a COVID érában gyakorlati megoldások a megelőzésben és kezelésben

A Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikája a koronavírus-pandémia kezdete óta hatalmas erőbefektetéssel van jelen a betegek ellátásában és a járvány leküzdésében. A szakemberek és a páciensek részéről is jogosan felmerülő igény, hogy a gyógyulással és a megelőzéssel kapcsolatos konzultációk színterét az online térbe áthelyezve azokat hatékonyabbá, biztonságosabbá tegyék.

Prof. Dr. Müller Veronika klinikaigazgató és csapata az egészséghelyreállítás- és megőrzés sikerességének egyik kulcsát a lakosság szakszerű és lényegre törő tájékoztatásában látja.

A projektben különös hangsúlyt kap a koronavírus-fertőzöttek, valamint más súlyos tüdőbetegséggel együtt élők stresszcsökkentése, az otthoni ápolásban is megvalósítható evidenciákon alapuló ellátás, a tüdő egészségét növelő mozgásformák, valamint az egészségügyi szakszemélyzet rekreációja.

A csapat tagjai a betegek és családtagjaik számára egy komplex, felhasználóbarát csomagot kívánnak átnyújtani. A tizenkét tematikus videó és podcast témái között a pszichológiai tanácsadás, az otthoni ápolás, a post-Covid tünetek enyhítése, a felépülést segítő gyógytorna és a fertőzés megelőzésének módszerei is szerepelnek. A csapatra ITT tudtok szavazni.

A következő cikkben a pedagógus kategóriában induló csapatokat mutatjuk be.

Oszd meg a véleményed velünk!