Ötövdik éve követünk egy olyan kezdeményezést, amelyben csapatoknak kell “öszeállniuk” ahhoz, hogy indulhassanak a díjért, amely lehetőséget ad arra, hogy megvalósítsák az álmaikat. Az indulók foglalkozása a következő: orvos, gyógyszerész, egészségügyi szakdolgozó és pedagógus. Mindannyian kapcsolatban vagyunk velük, az életünk részei, a problémáink és az örömeink “kísérői”.

Egy kategória, 4 millió forint

A tét nem kicsi, hiszen a szavazással dől el, hogy az öt pályázati kategóriában a zsűri által kiválasztott egy- egy díjazott mellett melyik lesz az a hatodik csapat, amelyik a díjjal járó négymillió forintos összegből valósíthatja meg ötletét.

Minden évben nagy ünnep számunkra, hogy bemutathatjuk a csapatokat, fontos “feladat” vár az olvasókra, hiszen a közönségdíj sorsa a szavazók kezében van. Március 12-ig megtekinthetitek a döntős csapatok bemutatkozását a Richter Anna díj oldalán és szavazhattok kategóriánként egy-egy projektre, és részt vehetteka Richter Anna Díj nyereményjátékán.

Az orvos kategória versenyzői

Burokbrigád

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna pszichoszomatikus szemléletű gyermekgyógyász, szülő-csecsemő/kisgyermek konzulens, pár- és családterapeuta, a Babagenetika Egyesület gyermekorvos szakértőjeként csatlakozott a Burokbrigád csapatához.

Az Egyesületet a csapat civil tagjának, Sevcsik-Magyar Annának személyes története indította el. Magyarországon a várandós párok elvesznek a vizsgálatok útvesztőjében, az információrengetegben. Ha pedig felmerül annak lehetősége, hogy egy babának esetleg fejlődési rendellenessége lehet, akkor a lelkileg is nehézségeket átélő szülőknek rendkívül fontos, hogy támogatást kapjanak, megfelelő információkkal rendelkezzenek a döntés meghozatalához és a felkészüléshez a baba megszületése utáni időszakra is.

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

Szavazni ITT tudtok rájuk.

Ép(p)en élek Életmódváltó Program

Az elhízás a WHO által a legjelentősebb globális krónikus egészségügyi problémaként van számontartva. Emellett egy 2019-es Eurostat tanulmány szerint az európiai országok közül hazánk a 4. helyen szerepel a BMI alapján számított elhízásban.
Magyarországon a 15 éves és idősebb lakosság 60%-a túlsúlyos vagy elhízott, körükben a magas vérnyomás, diabétesz vagy egyéb krónikus betegségek előfordulása is gyakoribb. Dr. Ádám Ágnes belgyógyász szakorvosként és hypertonologusként elkötelezett híve az egészségnevelésnek.
Szavazni ITT tudtok rájuk.

Visz a vérem

Magyarország biztonságos vérellátásához naponta 1600-1800 véradó önzetlen adományára van szükség.
Egy véradó három, számára ismeretlen ember életét menti meg, a véradás ezzel méltán tekinthető a felebaráti szeretet csodálatos formájának. Dr. Pászthy Vera csapatvezető, a Szekszárdi Vérellátó vezető főorvosa azt vallja, hogy hivatásával egy különleges ajándékozási folyamat részese lehet, amelyben a véradó önzetlen adománya a beteg számára az életet jelenti.
Szavazni ITT tudtok rájuk.

A döntős csapatok bemutatkozásának és az online szavazásnak a www.richterannadij.hu oldal ad helyet. Érdemes követni a díj Facebook oldalát, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashatunk és a döntős projektekhez kapcsolódó játékokba is bekapcsolódhatunk. A bemutatkozó kisfilmek a Richter Anna Díj Youtube csatornáján is megtekinthetők.

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

Március 22-én ünnepélyes díjátadó keretében derül majd ki, melyik lesz az a hat innovatív projekt, mely a Richter támogatásával hozhat majd pozitív változást a mindennapokban.

Oszd meg a véleményed velünk!