Az Anyaparán közel 500 cikket olvashattok. Ezek a cikkek arról szólnak, hogy vannak a kamaszok és vagyunk mi. Szinte minden cikkben ott van az anya és a para. Az az anya, aki lassan 40 éves, vagy éppen már túl is van a negyvenen. Nőként évekig szinte alig gondol magára, de aztán 40 körül elkezd „nyugtalankodni„. És ezt a nyugtalan érzést mindenféle vélt vagy valós oknak tudja be. Ez másképp van nálunk, mint a férfiaknál. Ezekről az érzésekről, gondolatokról, tettekről szeretne írni nektek mostantól állandó szerzőként Kárpáti Judit. Ebben a korban jöhet például olyan nyugtalanság, ami miatt a nőknek lesznek titkos viszonyaik, mindenféle kapcsolatok, csak azért, hogy történjen valami…

Neki szép

Tele a keze, bugyik, melltartók, a legszebbeket választotta. Most egyenként mindbe belebújik. Külön csak a bugyik, melltartó nélkül is. A tükörben egy másik nő, nem az, amelyik hazaért reggel az iskolából éppen, nem lehet az. Nem lehet copfos, most egy mozdulattal kibontja, úgy rázza meg, úgy teríti szét a vállán a hosszú haját, mintha látná.

Neki, miatta csodálja magát a tükörben. Neki, miatta szép, mióta a név, a test mögé a férfi került.

Most is, a tükör előtt. Egy hónapja, csütörtök óta dobog gyorsabban a szíve. Nem lehet megszokni, hogy minden reggel, minden szín, minden mozdulat onnantól, hogy a férfi van, más szín, más reggel, más mozdulat. Kiválasztani azt a szoknyát, azzal a blúzzal, végigsimítani a testén, a férfi helyett, neki, nélküle. A szoknyában, a blúzban, mezítláb, ácsorogva várja, hogy kitalálja, melyik cipő lesz, amivel a férfit a lábáról leveszi. Akkor is, ha igaziból, nem látja. Kávét főz, közben mosolyog, nem figyel, a cukor helyett sütőport keverget, egy hirtelen pillanatra szomorú lesz. A jó megszokás, most nyűgös unalom, olvasná a könyvet este, sértődöttek az oldalak, a hálóing makrancos, a combja tövéig tekeredne.

Most áll a tükör előtt és magát csodálja.

A nő szemében a férfi, a férfi a nőt nézi. Nem kell mégsem, semmi sem, ledobja a földre a göncöket, arrébb rúgja, dacosan. Most áll meztelen, boldogan boldogtalan, a férfi nézi, szólna, de nem teheti.

OLVASTAD MÁR?  Ki beszél a szülőkről?

Nincs is jelen.

Kárpáti Judit, újságíró, egy fiú anyukája. A régebbi wmn – es cikkeit ITT olvashatjátok, egyébként pedig mindenféle tök izgalmas technológiai témákkal foglalkozó lapokban ír. Mi pedig örülünk, hogy már nálunk is.

Fotó: pxels.com

Oszd meg a véleményed velünk!