Annyi minden eszembe jutott Norbival kapcsolatban, hogy alig bírom rendszerezni a gondolataimat. Vasárnap élőzött egy jót és azt bírta mondani -sok más izgi dolog mellett-, hogy „ha a nők szülés után lefogynának, sokkal kevesebb házasság menne tönkre.” Szerinte a férfiak számára igenis a testi vágy a legfontosabb ahhoz, hogy szex legyen, a férfi a nő külsejét kívánja meg. Míg egy nő képes arra, hogy a férfit a lelkéért, a szívéért szeresse, addig a férfiakat csakis az érdekli, a nő elég kívánatos-e. A teljes cuccot a 444.hu-n ITT olvashatjátok, nézhetitek meg. Szücs Szilvi írása, aki elváltként (is) kikéri magának a fentieket.

Az, hogy egyszerű lélek, mindig is tudtam, de sosem foglalkoztatott

Talán egyszer láttam őt kb. 15 éve (van az 20 is) egy edzőteremben ahol ő és a felesége tartott órákat. Akkor még nem voltak ennyire népszerűek (bárcsak most se lenne 1 millió követője, akinek a kb. a fele elvált és ha csak a tíz százaléka magára veszi ezt a baromságot…), óriási elánnal tartották az órákat. Az edzés végén láttam, hogy Norbit körbeveszik a nők és őszinte, csillogó szemmel hallgatják a mini guru tanácsait.

Látszott, hogy hallgatnak rá, szeretik őt, bizalmukba fogadták. Nekem például szimpatikus volt ahogy beszélt velük.

Ez a szeretet és bizalom az évek során vegyült némi manipulációval – de a kicsire nem adunk-, és repítette norbit az egekbe, egészen André Agassiig (nekem ő személyes kedvence, talán azért is emelem most itt ki), akit behozott két perces arcnak a tőzsdére menetelekor, ami egész pontosan 5 percig tartott, hála az égnek. Szóval voltak rossz döntései, de férfiasan helyt állt norbi, büszkén nyelte be ezt a vereséget is, mint annyi minden mást amit láthattunk.

Például azt is, hogy a felesége az évek során lényegesen népszerűbb lett, mint ő valaha…és a király sokszor meztelen…

Meg azt is, hogy mennyire védtelen a műtőasztalon amikor meg kellett műteni. Ott valószínűleg teljesen mindegy lett volna neki, hogy 56 vagy 89 kilós a felesége, csak ott legyen vele.

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

De nem személyeskedek, nem ezért írok Norbiról, hanem azért, mert jó alkalom ez a hájp arra, hogy ennek kapcsán van pár dolog amit jó, ha minden nő és anya fejben tart – én is

Fejben tartod minden felüléskor és minden lefutott szigetkör közben. Fejben tart kakaóscsiga evéskor és a negyedik cukros üdítő kortyolgatása közben, amit tényleg csak az íze kedvéért tol le naponta…

Fejben tartod, hogy nem azért érdemes nem elhízni, mert a norbi, a férjem a barátnőm (mondjuk ők pont nem mondják soha) azt mondja, hanem azért, mert ez alap. Igen: érdemes mindent megtenni azért, hogy ne legyünk kövérek. És itt most direkt nem írtam azt, hogy legyünk vékonyak. Nem.

Ne legyünk kövérek.

Fejben tartod, hogy a tested a tied. Te vagy aki gondolhat róla bármit is. Tehet vele bármit is. Te adod az engedélyt az evésre, a tested megpihenésére, a szerelmeskedésre.

Csak és kizárólag te.

Fejben tartod, hogy a válás mindig kétszereplős és nem a testek harca, hanem a lelkek és a szellemek harca. Mindenkinek van benne felelőssége, neked is és a másiknak is. És a másik nem a testedet jelenti.

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

Fejben tartod, hogy a pasik nem ennyire egyszerűek, hogy a terhesség utáni kilók miatt válnak majd el.

Óriási jobbost mért Norbi a férfiak arcára, hogy ezt feltételezi róluk. Hogy ha elhízott valaki, akkor azonnal dobják és mennek a vékony csajhoz. Lófaszt. A fenéket!

Fejben tartod, hogy a saját mércéd szerint „jól kinézni” kurva jó dolog. Jó érzés. Nem igaz, ha azt mondja valaki, hogy jól érzem magam a bőrömben, amikor nagyon el van hízva.

Tudom, hogy ezzel sokakat megsértek, de vállalom.

Fejben tartod, hogy ha egy érett párkapcsolatban az egyik fél (mondjuk nem a nő, de az is lehet, hogy éppen a nő) felszed jópár kilót, akkor a másik segít neki, hogy leadja. Együtt diétáznak. Együtt vannak akkor is, ha a másik bajban van.

Azt, hogy egy érett párkapcsolatban, szeretetben, szerelemben a férfi mindegy, hogy hány éves ki tudja mondani ezerszer is, hogy jól nézel ki, szép vagy, gyönyörű vagy, szexi vagy, szeretlek, kívánlak.

Fejben tartod, hogy ép testben ép lélek. Ami nem azt jelenti, hogy ép testben épp, hogy élek…

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!