Negyvenen innen vagy túl hányszor hallottátok, olvastátok már, hogy változtass, hogy kezdd újra, hogy új élet, meg ehhez hasonló teljesen használhatatlan tanácsok. Ilyeneket egyébként pont olyanok szoktak bőszen hangoztatni, akik az eddigi életük során szinte soha nem léptek ki a komfortzónájukból, soha nem változtattak csak álmodoztak erről. Ezután szokott jönni az, hogy meglátsz egy hírt valakiről, aki valami fantasztikusat változtatott és boldogtalan emberből, boldog lett és gazdag.

És akkor kikészülsz, hogy ezt te is ugyanúgy megtehetted volna, „ez” milyen mázlista már! Biztos ez a karmája…

De mi van azokkal a nőkkel, akik nem készülnek óriási sikerre, nem ír róluk egyik internetes portál sem? Viszont az eddigi életükhöz képest, kislépések taktikájával, egyáltalán nem látványos módon, de kiléptek komfortzónájukból. Ezek azok a történetek, amelyeket magunkénak érezhetünk, amelyeket megélhetünk, amelyek annyira emberiek és életszagúak, hogy el is hisszük: ezek pont így történtek ahogy leírták, elmesélték nekünk.

A Richter Főnix Közösség Jakupcsek Gabriellával és Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívóval az élen olyan női sorozatot indított, amelyben a szereplők bátorítást adhatnak sokaknak – köztük azoknak is, akik fontolgatják a megújulást és azoknak is, akik a mélypontról keresik a kiutat.

OLVASTAD MÁR?  Az életnek éppen a halál ad értelmet

Az első „szereplő” Szabó Csilla volt rendezőasszisztens, tolmács Badacsonytördemicen kezdte újra életét. Csilla a döntéshozatal nehézségéről, érzelmi átalakulásról, és életmódváltásról mesélt.

„Nagy szerelem volt számomra ez a filmes élet, amit valóban a csillogás, zaj, pörgés jellemez. A váltáshoz hosszú folyamat vezetett, cseppenként érkeztek az impulzusok. Én nagyon maximalista vagyok. A filmes szakmában pedig el is várják, hogy gyors, pontos, jó legyél és tartsd össze a produkciót. Imádtam ezt csinálni, de egyre nehezebben tudtam talpon maradni, egyre gyengébb lettem egy betegség miatt, valamint egyre inkább azt éreztem, hogy nem tudok továbblépni, szakmailag kiteljesedni. Még ha meg is szakadt a szívem, úgy éreztem, hogy már nem tudom továbbcsinálni azt, ami az akkori életem, munkám volt.

És akkor vettem egy nagy levegőt és megszületett bennem a váltás döntése.”

Csilla elmeséli (a teljes intrejút ITT oldashatod), hogy párjával megvettek egy régi házat és a hozzá tartozó, hosszú évekig elhanyagolt területet és vegán gazdálkodásba kezdtek. Ehhez kapcsolódott, hogy résztvettek a helyi termelői piac alapításában is. A vegyszermentes gazdálkodás mellett Csilla fotózással foglalkozik, emellett a helyi ökoturisztikai látogatóközpontban dolgozik. Hosszútávó tervük pedig az, hogy belevágnak a vendéglátásba, vegán, vendégasztal szervezésével.

OLVASTAD MÁR?  Ki beszél a szülőkről?

Fotó, videó: www.richteranokert.hu

 

 

Oszd meg a véleményed velünk!