Használati útmutató kamaszoknak azanyjukhoz

Nyílt levél a fura életkorban tévelygő ifjú, azaz egy kamasznak, hogyan bírja ki megzizzent szüleit. De nem csak nekik jár a megbolondulás élménye, ez alanyi jogon a szülőket is megilleti. Ettől persze a sz@r még inkább a plafonig ér, de az lenne a durva, ha ennyi bolond egy családba összezárva békésen megférne egymás mellett. Salát Luca írása.

Használati útmutató kamaszoknak AZANYJUKhoz

1. Azt tanácsolom, hogy néha nevess a viccein, bármennyire szánalmasak is! Ha a szádba teszel keresztbe egy ceruzát, akkor akár tükör előtt is gyakorolhatod a mosolyizmokat stimuláló műveletet. Ő ettől lazának és fiatalnak  fogja magát érezni, és önnön jófejségétől eltelve nem fog annyi hülyeséggel zaklatni. Főleg, ha előtte kiveszed a szádból a ceruzát.

2. Beszélj hozzá, még akkor is, ha nyilvánvalóan fogalma sincs arról, mit mondasz! A kölcsönös kommunikáció ezen időszakának nem az a funkciója, hogy értelmes emberek értelmes gondolatokat osszanak meg egymással, inkább egy érzelmi kapocs, főleg neki.

Ha időnként vakkantasz valamit, ő meg fog könnyebbülni, és nem rinyál annyit a régi szép időkön,

amikor még hálásan hagytad, hogy két kezével ganajozzon ki Téged a pelenkádból. A profik még arra is képesek, hogy néha mélyen belenézzenek anyjuk szemébe. Lazán beveszi, hogy őszinte vagy hozzá, te pedig nyugodtan űzheted sunyi tevékenységeidet.

3. Ha nem vagy képes hozzászólni, tárgyaljatok messengeren vagy bármi modern levelezési technika segítségével, ha ismer ilyet egyáltalán (amúgy ismer, csak nem nézed ki belőle)! Ha végképp megkukultál, használj emotikonokat! Ha küldesz egy vigyorgó szarkupacot, ő annak is örülni fog. Valószínűleg abba a stádiumba jutott a kapcsolatotok, hogy a legapróbb életjelet is szerelmi vallomásként fogja értelmezni.

OLVASTAD MÁR?  Minden nő életében van egy pillanat

4. Légy nagylelkűbb a hülyeségeivel szemben! Gondolj arra, hogy rosszabb állapotban van, mint amilyenben Te vagy. Amíg te szépen kamaszodsz,

addig ő az életközépi válságával bajlódik, ami még a tiniéveken való átvergődésnél is megrázóbb elfoglaltság.

5. Ha teheted, vállalj diákmunkát! Nem csak anyagilag leszel függetlenebb, de büszke is lesz Rád. Ráadásul amíg melózol, addig sem kell hallgatnod, ahogy a szobád ajtajában vinnyog a hülyeségeivel.

6. Ha véletlenül paramama – s erre igen nagy az esély – köss vele egyességet! Mondjuk háromszor felhívhat éjszaka, ha rátör a pánik. Jó esetben már a lehetőségtől is le fog higgadni, s  megúszod egy éjfél körüli rövid beszélgetéssel.

Neked játszik előrehaladott életkora is.

Ő már fejlődéslélektanilag ott tart, hogy képtelen átvirrasztani egy éjszakát. Legalábbis ha nem zaklatja fel magát túlságosan.

7. Ne késs el otthonról! Ha ez túl nagy kéréslegalább értesítsd őt érkezésed várható időpontjáról! Ha elkésel, működésbe lép a paramama üzemmód és ez nagyon nem lesz jó Neked.

8. A dugipiáidat ne az ágyad alá dugdosd! Ha kifogy a hossszúlépéséből, akkor az első útja a szobádba fog vezetni, hogy feltöltse készleteit. Ráadásul úgy fogja érezni, övé az erkölcsi fölény.

OLVASTAD MÁR?  A teljesítményszorongásról

9. Csak annyit hazudj neki, amennyit muszáj! Vidámabb dolgokra is elpazarolhatod agyi kapacitásaidat, mint észben tartani, kinek, mit kamuztál.

10. Védd a kütyüidet biztonsági kódokkal! Néha sajnos kísértést érez, hogy nyomozzon utánad. Traumatizáló lenne tudnia minden hülyeségedről. És te sem járnál túl jól.

11. Télen, amikor elindulsz otthonról vegyél sálat, sapkát! Ettől ő megnyugszik, te pedig az első sarkon bevághatod a cuccost a hátizsákodba. Nyáron a napsapkát szerintem megtagadhatod.

12. Ha lenyúlja a borotvádat, ne kapj hányingert! Amikor elönt az undor, gondolj arra, honnan bújtál elő! Ehhez képest egy anyai szőrös hónalj gusztustalansága eltörpül.

13. Értelmezd a kapcsolatotokat egy hosszútávú befektetésként! Lehet, hogy most tényleg nincs rá szükséged, de jól fog jönni akkor, amikor a saját hülye kölykeidet át tudod passzolni neki. Amikor nézed dühtől eltorzult fejét,

próbáld elképzelni őt egy mosolygós nagymama képében!

14. Veszekedj vele bátran! Észérveket használni felesleges, úgysem fogja megérteni, mert tényleg nincs abban a pszichés állapotban. De ha már ő képtelen új minőségű, felnőtt kapcsolatotok kialakítását menedzselni,

neked legyen annyi eszed, hogy segítesz a köldökzsinór kíméletes elszakításában.

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!

által|2019-05-30T15:53:29+02:002019.05.31.|Aktuális, Anya, Slide|
Go to Top