Változtatás nélkül adjuk közre azt a levelet amit a napokban kaptunk Danks Emesétől, aki társaival egy olyan ingyenes lehetőséget kínál bántalmazott nőknek, amely tapasztalaton alapul. Olyan tapasztalaton, amiről általában csak utólag hallunk. Utólag sajnáljuk. Utólag esik le a tantusz, hogy tényleg mennyire nehéz lehetett mindezt titokban tartani...

Három nő, három élet, három sors, három generáció. Három férfi, vagy több, akiket szerettünk, akikben hittünk, akikre felnéztünk, akikben bíztunk és reméltünk, hogy változik és újra azzá válik, akibe beleszerettünk.

A reményünk köddé vált. A lelki és fizikai bántalmazásaik, a szidalmaik, a hanyagolásaik és a hazugságaik fájtak.

De mi reménykedtünk, hogy ha mi változunk és még intenzívebben szolgáljuk őket, saját életünket feláldozzuk, kevesebb lesz a pofon és a bántás.

Nem így lett.

Tűrtünk, szenvedtünk, de nem beszéltünk senkinek sem. Mert szégyelltük, mert észre se vettük, ahogy egyre jobban sodródtunk bele, veszítettük el egyéniségünket és még mindig bíztunk benne….

Aztán mi hárman megtaláltuk egymást és beszélgettünk.

Rájöttünk, hogy nem vagyunk egyedül! Rájöttünk, hogy ez mással is előfordul, csak nem tudunk róla, mert ez titok, amit egyedül akarunk megoldani.

Ami nekünk segített, a mi kis közösségünk, a beszélgetések, a rádöbbenések, hogy más is ugyanazt éli át/meg, amit én! Más is küzd, de nincs ereje változtatni, kilépni, elengedni.

A saját életét élni és megélni.

Sokat lehet minderről olvasni, hallgatni, de keveset tudunk erről beszélni. A család, a barátnők, barátok nem értik, mert nem éltek/élnek benne, számukra sokszor teljesen érthetetlenek a döntéseink, amitől még inkább egyedül vagyunk. Nem tudjuk velük megosztani a fájdalmunkat,

viszont csupán azzal, hogy olvasunk róla nem tudunk enyhíteni a szenvedésen.

Ezért hoztuk létre a Lótuszvirág Klubot, ahol kis csoportban, vagy egyenileg kettesben beszélhetünk a fájdalmunkról, a bántalmazó kapcsolat nehézségeiről olyanokkal, akik mindezt ugyanúgy megélik, megélték.

Mindhárman máshol járunk ezen az úton. De sok fájdalom, csalódás és küzdelem eredményeként, mindegyikünk eljutott oda, hogy szeretnénk beszélni róla, segíteni sorstársainkon, hogy közös energiával, mindannyian megtalálhassuk a magunk kijáratát a manipulatív, bántalmazó kapcsolatok fogságából.

OLVASTAD MÁR?  Ki beszél a szülőkről?

Hisszük, ha van mód őszintén, értő nők között erről beszélni és a tapasztalatainkat megosztani, könnyebb a rádöbbenés és a saját utunk keresése, megtalálása.

Amit kínálunk – ingyen:

  • kiscsoportos őszinte, moderált beszélgetés a bántalmazó kapcsolat nehézségeiről és a kiút lehetőségeiről;
  • a beszélgetést követően, közös meditatív jóga óra;
  • tippek, ötletek a témába vágó irodalomról, cikkekről, segítő videókról;
  • a múlt könnyebb elengedéséhez, lezárásához hasznos tanácsok;
  • tanácsadás, hogy milyen szakemberekhez lehet fordulni, akik egyénileg tudnak segíteni (pszichológus, ügyvéd, stb.)

Amit szeretnénk:

  • őszinte, nyílt beszélgetéseket és „élményeink” megosztását;
  • nyitottságot, bátorságot, empátiát, egymás elfogadását és megértését;
  • csoport titoktartást és maximális diszkréciót.

Amit nem kínálunk:

  • megoldást, csodabogyót…

A Klub egy első lépés lehet a kiút felé egy olyan közegben, aminek a tagjai hasonlót éltek át. Szeretnénk wow érzést adni, annak biztonságát, hogy van hol kibeszélni és megosztani bánatodat és különböző utakat látni magad előtt.

Bejelentkezés: ajánlásra a 06706574887-es telefonszámon vagy a lotuszviragklub@gmail.com e-mail címen.

Várunk szeretettel,

Emese, Anna, Rebeka

Oszd meg a véleményed velünk!