Olyan érzés az év végében-évkezdetben lenni, mint egy vidámparkban, ahol hiába ültél fel erre, próbáltad ki azt, néztél be ide, fellőtted magad oda, akkor is úgy jössz ki, hogy elégedetlen vagy, mert biztos az látszik rajtad, hogy annyi mindent nem próbáltál még. Szücs Szilvi írása.

Hagyd a p….ba a sok felszólítást amit látsz, hallasz, amit javasolnak

Hogy…

lassíts,

ja ne, inkább gyorsíts,

vedd fel a fonalat,

állj meg egy percre,

engedd el,

nyújtsd ki,

tanuld meg,

merd,

akard,

szeresd magad,

ne szeresd mindenáron,

olvasd el ezt,

ne olvasd el azt,

higgy neki,

ne higgy neki,

higgy magadban,

egyél ezt,

ne egyél ezt,

ne fogadd el,

főzz,

rendelj,

fogadd el magad,

fogadd el úgy, ahogy van,

ne fogadd el,

akard nagyon,

nem akarhatod annyira,

szeresd meg,

nem szeretheted,

Nincsenek univerzális tippek. Mindenkinek magának kell megtalálnia azt, hogy mire tud rezonálni. Nekem sokat segít például Esterházy Péter, akitől most idézek egy részletet a Szavak csodálatos életéből című írásából.

OLVASTAD MÁR?  A kríziseket elkerülni nem tudjuk, de...

„Nincs történet? Nincs íve az elbeszéléseinknek? Hát mért nem tetszik olyan életet élni, amelynek íve van?

A- tól B-ig, és halad és rendben és lineárisan. És mért tetszik események helyett események valószínűségével dolgozni, és mért tetszik össze-vissza beszélni a fényről, hol azt állítván és bizonyítván, hogy az hullám természetű, hol meg azt, hogy részecske, és

mért tetszik sunnyogni, ha valaki egyszerre szeretné tudni egy elemi részecske helyét és sebességét, és mért tetszik faksznizni az idővel is annyit, relatíve sokat?

Mért tetszik pszichoanalitikushoz járni, vagyis mért tetszik lábjegyzetelni a saját életét, mért tetszik álldigállni a saját élete mellett, mért nem tetszik átélni, mért csak reflektálni, reflektálni? Mért nem tetszik elfeledkezni az életről, épp azáltal, hogy élni tetszik?

Mért tetszik folyton rohanni? Mért nem tetszik egy aranykorban élni?

Mért tetszik újra meg újra új életet kezdeni, mért nem tetszik tudomásul venni, hogy egy életünk van, mért nem tetszik tudni, hogy egy életem, egy halálom, mégis megpróbálom, mért nem tetszik…”

OLVASTAD MÁR?  Kérdezze meg háziorvosát!

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!