A barátságnak azt hiszem sokféle definíciója létezik, de esszenciálisan ebben a pár szóban olvastam a legtalálóbban. „A real friend is someone who listens to your bullshit, tells you that it’s bullshit and then listen to more of your bullshit” Hisz csak egy
igaz barát képes végighallgatni az összes baromságodat, amit összehordasz; mert lássuk be, sokszor csupa zagyvaságot beszélgetünk egymás közt.  Drixler Imola írása.

Még most is felröhögök egy telefonos beszélgetésre gondolva, amikor azt mondta nekem a telefon túloldalán a barátnőm:” Azért azt lássuk be, nagyon megnyugtató érzés, hogy ezt a beszélgetést rajtunk kívül senki más nem hallja!”

A barát tényleg figyelve hallgat téged

Nem csak úgy csinál, mintha figyelne. Vagy, ha úgy tesz, akkor a barát már nagyon régi és tudja, mi az aktuális hülyeséged.

Hisz csak az igaz barát mondja őszintén a szemedbe, mekkora baromságokat beszélsz. Mert Ő tényleg szeret. Aki nem szeret, az csak le akarja tudni a beszélgetést. Neki mindegy, hogy jó vagy rossz irányba mész-e, neki nem vagy fontos. A barát az jót akar neked.

Ezért szól, ha azt látja, hogy kezd az őrület a csúcsponthoz közelíteni. Mert félt és aggódik érted. Jót akar Neked. És magának is: mert tudja, hogy neki kell melletted állnia, ha jön a vihar, ezért jobb, ha időben leállítja a cumanit.

Hisz csak egy igaz barát képes arra, hogy miután közölte veled, mekkora zöldségeket beszélsz, képes továbbhallgatni a többit is.

Jön, veled van, fejbe kólint, marad veled zöldségezni. Ennyi.

Kislányként azt hittem, a barátságok örökké tartanak

Együtt élünk majd meg minden csajos dolgot. De nem így lett. Amikor az első barátságomnak vége szakadt, haragudtam rá. Úgy éltem meg, hogy cserben hagyott. Ma már tudom, hogy dehogy hagyott! Ennyi dolgunk volt egymással. Ennyit tudtunk adni egymásnak. Előfordult azóta ilyen még, de rájöttem, hogy csak másfelé visz az utunk tovább. Nincs ezzel semmi gond.

Akivel dolgod van, az úgyis marad.

Vannak örök barátságok, vannak rövidebb ideig tartó barátságok. Azt hiszem, a barátokat ajándékba kapjuk és nagyon kell vigyáznunk rájuk és örülnünk nekik. A barátságban az „otthon vagyok” érzést szeretem nagyon. Otthon lehetek magamban; lehetek az, aki vagyok, mert tudom, hogy szeretve vagyok és leszek.

OLVASTAD MÁR?  Időnként szörnyen viselkedek

Nyilván nem rugdalom az ajtót lábbal folyamatosan, de néha az is belefér. Remélem. Szeretem, hogy úgy szeretnek, ahogy vagyok. Szeretem, hogy úgy nevetünk együtt, ahogy senki mással.

Szeretem, hogy úgy láttatnak a saját tükrömben, ahogy magam sosem látnám.

Könyörtelenül megmondják, ha valamivel bántom magam és nem szeretem magam. Számíthatok rájuk és tudom, hogy ha baj van, ott vannak. Megerősítenek abban, hogy szerethető vagyok, ha épp azt hiszem, hogy undok béka lennék.
Ha épp lelki nyavalyám van, képesek addig végighallgatni a hülyeségeimet, amíg nem leszek jobban.

A baráttal még egy unalmas kávé sem unalmas többé. A legcsapnivalóbb mozifilmet is hangosan végigsivítja nevetjük, mert megtaláljuk benne azt,amit rajtunk kívül senki más.

Akinek nincsenek barátai, az nagyon árva madár

Minden baráttól valami szépet, értékeset kapunk és adunk cserébe. Leginkább együtt töltött időt, szeretetet, törődést. Azt hiszem, anyuapuk Ők. Veled vannak, ha összedől az életed, ha szárnyalsz, ha csak el akarod ütni az időt valakivel. Velük mindig jó.
Vannak olyan találkozások is az életben, amivel egyáltalán nem számolsz.

Összefutsz valakivel, akkor látod először és érzed, tudod, hogy nem tudtok elszakadni egymástól többé.

Tudod, hogy valamikor dolgotok volt már egymással, mert ilyen összevibrálás nincs csak úgy. Véletlenek nincsenek, ezt gondolom. Egymás szavába vágtok, folytatjátok egymás mondatait és kész.

OLVASTAD MÁR?  Mit ad neki a képernyő?

A barátságokhoz mindig közös emlékeket kapcsoltam. Az erősíti a kapcsolatot, ez biztos. De, amikor először találkozol valakivel és megmagyarázhatatlan szeretetet, azonos hullámhosszt érzel? Az a csoda. Akkor örül a szív meg a lélek. Nekem van ilyen. Hálás vagyok érte! Imádom a csajt és tudom, hogy mindig lesz és marad. Tudom és kész.

Egyformán vagyunk bolondok. Hasonló a hasonlót ugyebár…

Pasi barátotok van-e? Ha nincs, tessék egyre szert tenni mindenképp!

Lelazít és könnyebbé teszi az agymenést. Mindig meg tud nevettetni és rendkívül érdekes látni egy pasi agyával a mi női problémánkat. Számukra teljesen értelmezhetetlen ez a sok katyvasz, ami a mi fejünkben van.

Látom a szemén, hogy ledöbben, hogy ezt tényleg mondom-e vagy csak viccelek. Tényleg mondom.

Ilyenkor lemondóan legyint és röhög. De hallgat és ott van. Nyilván, sokszor inkább elrohanna, de szeret és inkább marad.  Nagyon szeretem Őt. Azt hiszem, Ő megmarad örökre már.

Van, amikor csak Ő tudja lecsitítani a háborgó lelkemet, mert olyan végtelen nyugalommal figyeli és tereli a gondolataimat, ahogy egy kivénhedt, türelmes, szerető bernáthegyi.

Ő sosem agyalja velem túl a dolgokat. Azt hiszem, igazából Ő azt szereti, ha alkohollal tompíthatja az agyát közben. Lehet, alkohol kell hozzánk nőkhöz. Vagy csak hozzám.

A szívem csücskei Ők. Mind. Egy kezemen megszámolom Őket, de bármit értük, bármikor!

Mondjátok el a kamaszoknak: kell a barát. Szeressék őket és igyekezzenek megtartani.

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!