A randizás téma negyven körül sokkal bonyolultabb, mint huszon – vagy harmincévesen. Igen, és ez nem közhely. De ki meri kimondani, hogy még év végéig nem jöhet össze egy randi? Pláne, ha kész vagy rá. Ha tele vagy pozitív dolgokkal, amiket szívesen megosztanál mással. Szóval a randizás nem egy szezonális műfaj, hogy amikor virágzik a cseresznye, akkor nagyobb a valószínűsége. Arról írunk, amikor anyám újra randizik.

Tíz kérdés amit kérdezz meg az első randin! Akkor, amikor anyám újra randizik.

Az Anyapara tíz kérdése, amit mindenképp tisztázz, ha negyvenes nőként első randizol.

1. Zéró tolerancia. Mindenfajta előítélettel (rasszizmus, betegek, gyerekek, nők, alacsony növésűek, kopaszok és túlsúlyosak) kapcsolatban. Ez simán lejön egy kellemes borozgatás (első randin azért nehogy felönts a garatra!) vagy egy séta alatt.

2. Öltözködés. A ronda külső érzelmes szívet (is) takarhat, de azért próbáld tisztázni, hogy ez a szerkó csak azért van rajta, mert a ronda pulcsik versenyére készül, vagy ilyen az ízlése.

Hidd el, hogy létezik olyan pasi a Földön, aki normálisan öltözködik és jó fej.

3. Kapcsolatok. Ha eddig nem volt házas és a tartós kapcsolat is elkerülte (milyen érdekes, hogy húsz éve ezek voltak a „szitokszavak”), akkor a tízes skálán vonj le azonnal négyet és küldd vissza a startmezőre dobni egyet!

OLVASTAD MÁR?  A teljesítményszorongásról

4. Barátok. Ha nem kerülnek egyszer sem szóba a barátai akkor kérdezz rá, hogy vannak-e. Ha nincsenek, akkor mondd azt, hogy jött egy sms és SOS. haza kell menned, mert bedugva hagytad a vasalót. Ha vannak barátai, akkor kérdezd meg, hogy mi volt az utolsó közös élményük.

5. Legutolsó könyv, színdarab, mozi. Ez kicsit kvízjátékos kérdés, de fontos része az első randinak. Egyrészt ha unatkoztok, akkor kitölti az időt (sic!), másrészt ha hiszed, ha nem, ezek az örökzöld kérdések mindig betalálnak!

6. Mit gondol a #metoo-ról. Tudjuk, hogy ez nehéz téma, de csak amiatt, hogy sokan félreértelmezik. Ha tudtok erről beszélgetni az már óriási dolog. Ehhez olvashattok az Anyaparán, valamint ITT és ITT jó írásokat.

7. Gyerekverés. Gyereket semmilyen körülmények között nem ütünk meg. Még akkor sem, ha Liptai Klaudia mondja. Ha a csávó verekedős, akkor ne legyen második randi.

8. Szex. Erről az első randin ne kérdezősködj. Ha ő kérdez valamit, akkor úrilány módjára keverd le a témát. Az más, hogy mondjuk megnézed, hogy tetszik-e, hogy megvan-e a kémia, stb. Hazafelé a buszon vagy az utóban fantáziálhatsz róla, de könyörgünk, az első randin neeeee!

9. Étel. Vega, vegán, laktózmentes, meg a glutén, a zöldallergia, meg a magvak, a paleo, a tejallergia. Legyél mindennel kapcsolatban toleráns. Nem ez a lényeg. Hanem az, hogy

szokott-e főzni, vagy nem. Mert ha szokott, akkor az előző pontnál indulhat plusz egy ponttal.

Nem hallottál még erről az összefüggésről?

OLVASTAD MÁR?  Beszéljünk végre a nyárról!

10. A munkához való viszony. Ha éppen nincs munkája és akkor is ha van, kérdezd meg, hogy mi szeretett volna lenni kiskorában. Szilvi mesélte, hogy ő például fodrász, de miután rátette a gázrezsóra a babáját, hogy begöndörítse a haját és kigyulladt a cucc, úgy döntött, hogy inkább szociológus lesz…Vihetitek ezt a sztorit, lemondott róla a kedvetekért, simán bejöhet nektek is. Jól bevált, neki mondjuk bejött.

Egyébként meg az apapara.hu tehet mindenről, mert bár nekünk elkerülte a figyelmünket EZ a cikk, a 444.hu-n, amely arról szól, hogy mit érdemes tisztáznia egy feministának (utálom ezt a szót, mert elcsesztük, mint a polgárság szót) az első randin. Ő viszont újraértelmezte és megírta a saját 10 pontját. Nagyon is komoly dolgokról, úgymint: zéró tolerancia, migráció és terrorizmus kérdése, szexmunkás vs. prostituált, az igazságosságba vetett hit, a nyugati kultúrfölény, Izrael.

Ezekkel teljesen egyetértünk. Pedig az anyapara és az apapara nem tesók.

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!