Időtlen idők óta először mész randizni egy férfival? A méregdrága (de most akciósan vásárolt) szempillaspirálod kipróbálva úgy érzed, végzet asszonya tekinteteddel meghajlítod a teret is magad körül? A kamaszra mindig számíthatsz, ha önbizalom-építésről van szó. A sajátjáról. Mert a tiéd pillanatok alatt lerombolja egy-egy jól irányzott „kedves” bókjával! Jé Viki írása.

A kamasz egyik szuperhős képessége az „átlátszó nézés”.

Ez annyit jelent, hogy amikor te, az anyja, látótávolságon belül vagy, nem vesz észre. Csodás képessége révén átlátszónak tud nézni bármikor és bármeddig, amíg ő akarja.

Főleg azokban az esetekben működik a láthatatlan nézés, amikor valamit kérsz tőle, amihez meg kell mozdulnia. Mondjuk, rakjon rendet a szobájában.

A legalább az egy hete bent rohadó, kajamaradékkal díszített, penésztenyészet tányérját helyezze be legyen szíves a mosogatóba.

Hiába ismételed meg a kérésed, ő nem reagál, ordítozhatsz, toporzékolhatsz is, láthatatlanságod nyilvánvaló. Ha viszont a (gumi) papucsod felé hajítod, hogy figyeljen már egy kicsit, akkor azért általában kegyesen rád pillant, lenéző tekintetében a megvetés, a gyűlölet és a teljes érdektelenség versenyez egymással.

A kamaszt (látszólag) egyáltalán nem érdekli a létezésed, esetleg megtűr maga mellett (de azért ne túl közel!), kicsit se érdekli, hová mész, mit csinálsz, és főleg, mikor érsz haza.

Két kivétel van: ha nem talál otthon kaját, mert akkor aggódó sms-ben üzen, hogy mikor jössz már haza, illetve, ha randira készülődsz.

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Utoljára az apámat hallottam olyan számon kérő és értetlen hangon kérdezni, hogy „hová méééész?!”

A teljes párbeszéd így hangzik:

Kamasz: „Te mit csinálsz?!” (miközben sminkelek, a feje megjelenik a fürdőszoba ajtóban, és undorkodva,  elhúzott szájjal pár pillanatig döbbenten nézi a műveletet, talán még rosszallóan meg is csóválja a fejét.
Anya: csinosítom magam…
K: minek?!
A: randim lesz.
K: kiveeeeeeel?!?! (hörren fel, egyébként ennél a pontnál ismét megjelenik az apám arca a kamasz arcán.)
A: nem túl meglepő módon, egy férfival.
K: mineeek?!?!?! (Fejében pontosan ez a gondolatsor pörög le valójában: „Minek randizol, csak időpocsékolás, ennyi idősen csak ne találkozgass, maradj inkább a konyhában, és főzz valami finomat, mosd ki a ruháimat, takaríts utánam, ami minden rendes anyának a dolga! Randizgatni?! Pffff!)

Aztán, amikor megkérdezem, hogy hogy nézek ki (némi elismerő fejbiccentés azért általában megvan), a kamasz egy darabig bámul, majd megállapítja: „jól… de olyan a szemed, mint a csillagorrú vakond orra…”

Természetesen egészen más a helyzet, ha magad elé veszel egy doboz citromos-csokis jégkrémet. Mert akkor te leszel a világ legszebb, legjobb, legcsodálatosabb anyukája. Akinél mellékesen még jégkrém is van. És amit ki kell udvarolnia tőled…

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!