Tegnap egy laza, könnyed estét töltöttünk együtt a legutóbbi Anyapara rendezvényen a Corinthia Hotelben. Sokan eljöttetek, aminek nagyon örültünk. Amikor már azt hittük, ennyien vagyunk és már többen nem férünk el, még mindig szállingóztatok be innen- onnan. Vicces volt (ezt utólag mesélte el több résztvevő is), hogy az üvegajtó mögött kb. hasonló létszámú 40-50 éves férfi ünnepelt valamit és folyamatosan azt nézték, hogy hogy kerül ide ennyi nő. Sokan az ablakra tapadva figyeltek.

Lehet, hogy ki kellett volna mennünk és koccintanunk velük és megkérdezni tőlük, hogy szerintük is 40 az új 40?

Beszélgettünk a kamaszokról

Beszélgettünk a kamaszok felénk irányuló kritikáiról és az elvárásokról. Megnyugtató volt hallani tőletek, hogy ebben is sorstársak vagyunk mind. Akinek kamasza van, az bizony nem mentesül a kemény beszólogatásoktól. Pszichológus Lucánk elmagyarázta, hogy miért és hogyan működik egy kamasz ilyen korban, mi az, amire érdemes komolyan és egyből odafigyelnünk.

Saját élményeinket, érzéseinket megosztottuk veletek, a bólogató fejekből és az együttérző mosolyokból nyugtáztuk, hogy minden a legnagyobb rendben: nálatok is épp úgy a feje tetejére fordítják a világot a kamaszok, mint nálunk.

Beszélgettünk magunkról is persze

Az Anyaparás szerzőkön kívül velünk tartott még Dr.Vesztergom Dóra a FEME nőgyógyász endokrinológusa, aki segítségünkre volt, hogy jobban megértsük, mi is zajlik a testünkben, testünkkel 40 körül. Mert ott is 40 az új 40!

OLVASTAD MÁR?  Minden nő életében van egy pillanat

Azt hiszem, mindannyian hallottunk teljesen új dolgokat ez ügyben tőle. Hol komolyan, hol szórakoztatóan, de nagyon emberközelivé tette és talán a helyére is rakta a fejünkben a dolgokat, mi is vár még nőségünkre az elkövetkező években. No para, túlélhető lesz!

Tényleg minden betegségnek vannak lelki okai?

Igen. És közben nem. Dórával arra lyukadtunk ki, hogy itt is az arany középút a helyes. Figyeljünk a jelekre, de kezeljük a helyén ezt is. Orvoshoz menni a tünetekkel és utána nézzük meg és gyógyítsuk a lelkünket.

Luca szerint igazságtalan és hülyeség állandóan arról beszélni, hogy például fáj a torkom, akkor biztos valamit nem merek kimondani.

„Szegény ember nem elég, hogy beteg még azt a terhet is el kell viselnie, hogy mindenféle lelki nyavalyát biggyesztenek rá!”

Reméljük Ti is élveztétek az együtt töltött estét, mert mi nagyon. Öröm volt felfedezni arcokat az előző rendezvényeinkről; örültünk, hogy sokat kérdeztetek és őszintén megnyíltatok. Köszönjük! Egy hónap múlva tervezünk egy újabb Anyapara meetupot, amire reméljük, hogy ugyanilyen sokan eljöttök majd.

Ígértünk nektek egy meglepetés programot

40 után felgyorsul az idő, ami talán tudományosan nehezen igazolható, de a nők közös tudatalattija ebben egy cseppet sem kételkedik. Persze, minden kornak megvan a maga szépsége, de aki ezt állítja, nézett-e már 45 évesen reggel, kialvatlan szemekkel tükörbe? Salát Luca és pszichológus társa Halápi Anita női kiscsoportokat indít október 18 -ától.

A hétköznapok egyhangúságában egyre nyűgösebben őrlődve, mondhat-e valaki számodra olyan bölcsességet, ami valóban vigasztaló? A negyvenes évek élettapasztalata valóban felér egy 25 éves kemény fenekű, hamvas leány vonzerejével?

Nézz be hozzánk és beszélgessünk, ha…

…ezzel kapcsolatban vannak kételyeid

OLVASTAD MÁR?  Beszéljünk végre a nyárról!

…ezzel kapcsolatban egyáltalán nincsenek kételyeid

… elmúltál 40 éves és ezen egy kicsit csodálkozol

…mindjárt 40 vagy és ezen egy kicsit csodálkozol

…mindennap csúcsra jársz, de nem jönnek a rekordok

…kimerültél és eleged van az egészből

…szeretsz beszélgetni, de a lényegről nincs kivel

… szorongásaid ellenére is hiszel abban, hogy humorral ezek az évek is akár vidáman túlélhetők.

Csoportunk 2019 október 18-án indul, Budapest belvárosában, három hetenkénti rendszerességgel, 6 alkalommal. A beszélgetések 17.00 órától 19.00 óráig tartanak. Jöhetsz egy csoportra is, és ha tetszik, gyere el minden hónapban! Ha érdekel a téma és a lehetőség, írj erre az emailre: luca.salat@gmail.com és küldjük a részleteket.

Oszd meg a véleményed velünk!