A nagy megvilágosulások akkor történnek, amikor nem számítunk rájuk. Luca indít egy sorozatot a mindennapok aprócska örömei címmel, amelynek az első részét olvashatjátok.

Én például pusztán hivatástudatból találtam rá az örök fiatalság és szépség garanciabiztos  csodaszerére.

S mert jófej vagyok, a titkom megosztom veletek is.

A hétvégén az jutott eszembe, hogy ha már egyszer kiizzadtam magamból egy gyógypedagógusi diplomát, kutyakötelességem, hogy kislánykáimmal a tolerancia, együttérzés, segítő attitűd megalapozása jegyében elkiránduljunk a Láthatatlan Kiállításra. Bár az egyórás sötétben való botorkálás során többször felsejlett bennem, hogy nem a legmegfelelőbb időzítés egy ilyesfajta érzékenyítő tréningre elhurcolni két gyermeket akkor, amikor az egyik épp egy életkori normatív krízis melléktermékeként mindentől szorong ( főleg a sötétségtől), a másik pedig napok óta egy fosós vírussal vívja ádáz harcát.

De miután a vinnyogó szorongóst végiglökdöstem a kiállításon, a kis lábadozóval pedig több ízben átbotorkálva a vaksötét szobákon, mindig időben értük el a vécét, kiderült, hogy önmarcangoló gondolataim elhamarkodottak voltak.

A szimpatikus vak tárlatvezető férfi a sötétben való barangolás végén elmesélte, hogy ő hang alapján nagyjából meg tudja saccolni az illető foglalkozását. És lőn.

A férjemnek kedvesen elmondta, hogy egy magasan iskolázott, megbecsült pozícióban lévő, finom úriembert ismerhetett meg benne.

Velem nem volt ilyen kedves, viszont egy pillanatig sem hezitált. Miután kifejtette, hogy a külső báj lófaszt sem ér, ellenben mindennek az alapja a lelki szépség, magabiztosan közölte,

Te csakis egy MANÖKEN lehetsz!

Nesze neked közelgő klimax, táskás szemek, hullámzó narancsbőr, megereszkedő mellek! Kit érdekel?!  Ezentúl gyógypedagógiai tudásomat ötvözöm a pszichológiával,  s specializálódom a látássérült férfiak terápiás megsegítésére. Vakon bízom benne, hogy aki a hivatásának él, azé a lelki szépség  örökre fiatal marad!

OLVASTAD MÁR?  De hiszen nem is tűnsz autistának!

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!