Az anyapara egyik nem titkolt célja, hogy megkönnyítse a kamaszokkal az együttélést. Ehhez a javasolt „módszer” alapvetően a nyitottság, az optimizmus és a humor. Sok esetben ez a szentháromság dolog elegendő ahhoz, hogy megoldjuk vagy bele se merüljünk a feszkózásba.

De mi van akkor ha a kamasz kikészíti az anyját és az kétségbeesik?

Ha őszintén és rendszeresen kommunikálsz a kamasz gyerekeddel, ha nem szégyelled bevallani a hibáidat vele kapcsolatban, akkor hidd el, könnyebb lesz vele az együttélés.

Ha időnként megengedsz magadnak- akár számodra is kemény helyzetekben- egy kis humort, akkor meg egyenesen élvezni fogd vele egy együttélést!

A fentiek mellett ha „csak” annyit megteszel érte és saját magadért, hogy megpróbálsz részese lenni a kamasz életének, ha nem manipulálod, hanem időnként békén hagyod, ha a legnehezebb helyzetekben is kimutatod számára, hogy szereted, akkor nemcsak neki lesz jobb, hanem neked is.

Higgyétek el, hogy érdemes néha hátralépni és külső szemmel nézni saját magatokat és őket is. Nem kell tolni mindig ugyanazt a kétségbeesett arcot, hagyni kell egy darabig, aztán egy számotokra is új hozzáállással „támadni”.

Meglepni őt, hogy az anyja nem egy mártír házisárkány.

Fotó: pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!