Kiskunhalas és Miskolc felkészül! Ezek a következő városai a Richter Egészségváros programsorozatnak, amely 2009 óta működik. Eddig 79 helyszínen, a Richter Gedeon Nyrt. alapadományát több mint 189 ezer résztvevő több mint 238 millió forinttal egészítette ki pusztán azzal, hogy részt vett az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon, így a 79 egészségügyi intézmény összesen több mint 403 millió forint támogatást kapott a gyógyszergyártótól a helyi lakosság saját egészsége érdekében tett lépéseinek eredményeképpen.

Mi ez az egész?

Röviden megfogalmazva: ingyenes tanácsadás és szűrés a helyszínen. Emellett az adott város támogatása, amelyet

a Richter Gedeon Nyrt. adománya és annak kiegészítése a lakosok pontgyűjtése során, pusztán azzal, hogy részt vesznek az egészségügyi szűrővizsgálatokon, előadásokon vagy tanácsadásokon.

A Richter Egészségváros programsorozaton már a kezdetek óta részt vesznek a védnökök, akik nem csupán arcukat és nevüket adják a rendezvényhez, de aktívan részt is vesznek az egyes programokon. Ennélfogva bőven akad kedves emlék, élmény, tapasztalat, amit megoszthatnak velünk, hiszen ezúttal arra voltunk kíváncsiak mi jut eszükbe az Egészségvárosról, miért érdemes részt venni a programokon.

Béres Alexandra: Az Egészségvárosban a legjobban a találkozást szeretem a kollégáimmal, valamint az emberek fénylő tekintetét, amikor egy-egy téma valóban érdekli őket. Ennél nincs is jobb egy előadó számára.

Katus Attila: A profi szervezés és a barátságos légkör, ami elsőnek eszembe jut. Szeretem, hogy különböző városok csodálatos főterein kerülnek ezek az események megrendezésre. ahol a társadalom minden rétege megfordul. Soha nem feledem, hogy egyszer Szegeden újdonsült házasokat, esküvői öltözékben is testmozgásra bírtam:)

OLVASTAD MÁR?  Ki beszél a szülőkről?

Radványi Dorottya: Amikor látom, milyen hosszú sorok kígyóznak a sátrak előtt, és amikor vissza-visszatérnek a kedves arcok az előadásokra is, és kérdeznek.

Rudolf Péter: Talán inkább a legabszurdabbal kezdem. Az 1945 című film munkálatai közben több, mint 10 kilót híztam egy szerep érdekében. Az Egészségváros arcaként különös ellentmondásba keveredett a mondandóm a külcsínemmel. Elkerekedett tekintettel néztek rám a rendezvény résztvevői. Kellett egy nagy monológ míg „kimosakodtam”…
Az életem részévé váltak ezek a rendezvények. Bármiben vagyok elmerülve, bármiben dolgozom, mindig jó érzés megmártózni az Egészségváros hangulatában. Ráadásul jómagam is részt veszek természetesen a szűréseken.

Szily Nóra: Boldogan idézem fel, hogy teltházzal, illetve sátorral zajlottak az előadásaim, és az emberek közül sokan odajöttek, vagy aztán írtak nekem, hogy a gondolataimat, praktikáimat beépítették a mindennapi életükbe. Jó átélni, hogy hasznosat cselekedtem.

Hogy lehet résztvenni?

Nagyon egyszerű: az adott városban oda kell menni, ahol az Egészségváros kitelepült. Miskolcon június 26-án a Szent István téren, a részletekről ITT olvashattok. Kiskunhalason június 27-én találkozunk a Bethlen Gábor téren, a részletekről ITT olvashattok. Idén online is követhető lesz a városokban lévő programok nagytöbbsége. Konkrétan a Richter Egészségváros Miskolc illetve Kiskunhalas hivatalos Facebook-eseményében, így azok is részt vehetnek, akik személyesen nem tudnak kilátogatni.

OLVASTAD MÁR?  Az életnek éppen a halál ad értelmet

Milyen ingyenes szolgáltatások vehetőek igénybe?

Szűrések

Prosztata szűrés, csontritkulásszűrés – csontsűrűségmérés, koleszterinszint- mérés, vérnyomásmérés, szív-és érrendszeri kockázatfelmérés, érszűkület-vizsgálat, neuropátia szűrés cukorbetegeknek, testtömegindex (BMI), asztmaszűrés, bőrgomba- és körömgombaszűrés.

Tanácsadások

Táplálkozási tanácsadás, gyógytornász, patikai tanácsadás, szorongással, depresszióval kapcsolatos tanácsadás, memóriazavarral és fájdalomcsillapítással kapcsolatos tanácsadás, nőgyógyászati tanácsadás, klimaxszal kapcsolatos kérdések.

Egészség ezreknek, milliók a kórházaknak!

A fotó a kaposvári rendezvényen készült.

Oszd meg a véleményed velünk!