Érzékenyítő játékfilm a demenciáról, egészségmegőrzés és fenntarthatóság kosárközösségek és helyi termelők együttműködésével, játékos workshop középiskoláknak a természettudományos pályák népszerűsítéséért, dokumentumfilm a gerincműtétről, modern kivitelezésű prehospitális kézikönyv a mentősök munkájának támogatására. Látszólag semmi közös nincs ezekben a témákban. Pedig minden résztvevő az életünk része.

Orvosok, gyógyszerészek, tanárok és egészségügyi szakdolgozók.

A Richter Anna Díj harmadik éve

A Richter Gedeon Nyrt. célja, hogy felkarolva ezeket a kezdeményezéseket olyan projektek megszületésében vegyen részt, melyek hozzájárulnak a hazai egészségügy és oktatás fejlesztéséhez, az ott dolgozók munkakörülményeinek jobbá tételéhez, össztársadalmi változásokat indítanak el mindannyiunk életminőségének javítását is szolgálva, minőségi változást hozva a hétköznapokba.

A gyógyszerész kategória győztese

„Az vagy, amit megeszel” – kosárközösségek létrejöttének támogatása fenntarthatóságért és az egészségtudatosságért.

Egy elhivatott gyógyszerész számára a prevenció, az egészségtudatosság rendkívül fontos. A győztes gyógyszerész csapat „Az vagy, amit megeszel” projektje az ország különböző pontjain mentorál újonnan alakuló kosárközösségeket, hogy hozzájuk hasonlóan egyre többen rátaláljanak a helyi termelők által kínált tiszta, természetes élelmiszerekre. A videót ITT nézhetitek meg. Érdemes!

Az egészségügyi szakdolgozó kategória győztese

„Gerincműtét testközelből” dokumentumfilm

A 8-12 órás, extrém kockázatúnak számító gerinckorrekciós műtét évente több száz gyereket érint hazánkban.

Az egyik legnagyobb orvosi beavatkozás, amit gyerekeken végeznek.

Olyan speciális és egyben különleges területe az egészségügynek, amely Magyarországon világszínvonalú. Az egészségügyi kategória győztese, Schuster Barbara és filmes csapata (videó ITT) a műtét előkészületeit és magát a beavatkozást mutatja meg egy dokumentumfilm formájában, hogy ezzel segítse az életre szóló döntés előtt álló családokat.

OLVASTAD MÁR?  A teljesítményszorongásról

A pedagógus kategória győztese

„Sc’Up – Science and Startup” – workshop a természettudományok népszerűsítéséért

A pedagógus kategória győztesei, a fiatal kutatókból álló csapat a Science & Startup elnevezésű programmal a pályaválasztás előtt álló középiskolások érdeklődését szeretnék felkelteni.

Magyarországon évről évre egyre kevesebben választják a természettudományos pályát.

A Sc’Up interaktív, életszerű workshopja (videó ITT) ebben hoz gyökeres változást, bebizonyítva, hogy a kutatói lét izgalmas, kihívásokkal teli jövőkép a fiatalok számára.

Az orvos kategória győztese

„Nefelejcs” – érzékenyítő kisjátékfilm a demenciáról

Az orvos kategória győztes csapatvezetője pszichiáter, aki egy remek filmes stábbal összefogva az időskori demenciát a páciens szemszögéből bemutató kisjátékfilmet (ITT nézhetitek meg) forgatott. A Nefelejcs a demens emberek megértését és elfogadását elősegítő, érzékenyítő beszélgetésre alkalmas, témaindító kisfilm,

mely egyben segíti a laikusokat a betegség korai felismerésében.

Dr. Barna István zsűritag elmondta, hogy a betegség hazánkban is legalább kétszázezer embert érint és ez a szám rohamosan nő, az évtized közepére százötven millióra becsülik a demenciával élők számát a Földön. Orvosként is találkozik érintettekkel,  és tudja, milyen fontos, hogy a családtagok mielőbb felismerjék a betegséget, hisz a korai stádiumban még van lehetőség lassítani a folyamatot.

OLVASTAD MÁR?  Beszéljünk végre a nyárról!

A harmadik évad közönségdíjasa

Prehospitális kézikönyv

A közönségdíjat egy mentőtisztből és grafikusból álló testvérpár nyerte a Prehospitális Sürgősségi Kézikönyv megvalósítására. A testvérek a formailag és tartalmilag is tökéletesre fejlesztett,

gyors döntéshozatalt segítő zsebkönyvvel az Országos Mentőszolgálat és a háziorvosok munkáját támogatja a sürgősségi ellátásban.

A csapat álma, hogy a kézikönyv egyszer minden magyar mentőautó alapfelszereltségének része legyen. A videójukat ITT nézhetitek meg.

Fontos

November 30-ig újra lehet pályázni a Richter Anna Díjra, a pályázatok feltöltésének, valamint a legfontosabb információknak, híreknek a www.richterannadij.hu felülete ad helyet. Az érdeklődők naponta friss tartalommal találkozhatnak a facebook.com/richterannadij közösségi oldalon.

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!