Minden kamasznak meg kellene esküdnie arra, hogy soha, semmilyen körülmények között nem küld magáról félreérthető képeket másoknak. Barátnak sem, legeslegnagyobb és soha véget nem érő (!) szerelmesnek sem. Senkinek.

„A lányom két képet is elküldött a barátjának, amelyen félmeztelenül áll a tükör előtt. A fiú megígérte, hogy senkinek nem küldi el. Biztos akart lenni a dolgában, ezért Snapchat-en küldte el, ahol rövid időn belül megsemmisül a kép. Igen ám, de a fiú- az a szemétláda- lementette (screenshot-ot készített) és később, amikor szakítottak elküldte több osztálytársának is.”

A Snapchat-ről és egyéb internetes újdonságokról parázó anyukák olvassák el EZT az írásunkat. Itt kikupálódhatunk mindannyian. Ami viszont a legfontosabb:

minden kamasznak nagyon komolyan el kell mondanunk, hogy semmilyen körülmény nem lehet az életében, hogy azt gondolja: meztelen fotókat küldözget magáról.

Amelyik kamasznak van okostelefonja, az nagyon nagy valószínűséggel használja a Snapchat-et.

Miért? Azért, mert a Facebookkal ellentétben a Snapchat sokkal intimebb és egyedibb, hiszen csak azokra az emberekre összpontosít, akik a telefonkönyvünkben megtalálhatóak, tehát megment azoktól a szituációktól, hogy olyan emberekkel kelljen szót váltanunk, akikkel nem szeretnénk és nem is szoktunk.

OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Miért kell a Snapchaten parázni?

Nem kell csak ismerd meg, hogy milyen alkalmazást használ a kamasz gyereketek. Készülj fel a kamaszok egyik legnépszerűbb foglalatosságából! Most.

Azért, hogy tudj velük beszélgetni egy olyan jelenségről, ami foglalkoztatja őket, amire jó sok idejüket rászánják.

A legújabb „megoldás” arra, ha mégsem lehet lebeszélni őket ez az alkalmazás, amely androidos telefonokon fut, de mivel jelenleg ilyen telefont használnak többen, ezért sok kamasznak lehet utolsó lehetőség. „Nemcsak csetelhetünk, de közben képeket is megoszthatunk ismerőseinkkel az Obscure nevű, Snapchat-szerű, ingyenes, androidos alkalmazással. A leghasznosabb szolgáltatása talán az, hogy akkor töröljük a képet a címzett telefonjáról, amikor csak akarjuk, ráadásul a képről nem lehet képernyőmentést készíteni.”- írja a hvg. A cikket ITT olvashatjátok.

Foto:www.pexels.com

 

Oszd meg a véleményed velünk!