A 2018 februárjában életre hívott Richter Főnix Közösség egyik célja, hogy a programban bemutatott bátor nők másokat is inspiráljanak.Az idei évben olyan tabudöntögető filmeket ismerhettek meg, melyek az egyéni sorstörténetek feldolgozása mellett valós társadalmi problémákra is rávilágítanak.

A program védnökei Szekeres Pál olimpiai bronzérmes, paralimpiai bajnok vívó, valamint a megvalósításban a kezdetek óta jelentős szerepet vállal Jakupcsek Gabriella.

„2022-ben a programunk jelmondata: „Élni akarok!” Olyan ösztönös és elementáris erejű élni akarás van a Főnix Közösségünkhöz idén csatlakozó három hölgyben, ami lenyűgöző. Az embernek az az érzése, hogy tulajdonképpen mindegy is, hogy mi fog velük történni, mert biztosan érezzük, hogy ők ezt meg fogják oldani”

– foglalja össze Jakupcsek Gabriella, a 2022-es évre kiválasztott és rövidesen bemutatásra kerülő Főnix történeteket, amelyek premiervetítésére először a Richter a Nőkért Facebook oldalon fog sor kerülni.

A RICHTER FŐNIX KÖZÖSSÉG LEGÚJABB TAGJAI

IVÁNKOVICH ANITA – „SOK MINDENT ELVESZÍTHETSZ, DE AZT SOSEM, AMIT MÁSOKNAK ADTÁL.”

Ivánkovich Anitát nem kényeztette a sors. Már gyerekkorában óriási veszteség érte, másfél éves korában elveszítette édesanyját, hat éves volt, amikor édesapja is váratlanul elhunyt. Nagyszülei nevelték fel szeretetben. 2002. december 2-án Anita az 51-es úton indult abba a budapesti iskolába, ahol szenvedélyesen tanított. Egy végzetes baleset következtében azonban korábbi élete kettétört.

Hogy lehet feldolgozni egy ilyen traumát? Honnan lehet erőt meríteni az újabb és újabb sorscsapások után? Hogyan lehet megtalálni a fénysugarat a legsötétebb pillanatokban?

Anita történetét feldolgozó filmből minderre választ kapunk. Premier 2022. március 17., a Richter a Nőkért Facebook oldalon.

Élettörténetének beharangozó kisfilmje ide kattintva nézhető meg.

ISIK RÉKA – „SOKSZOR KÜLSŐ TÁMOGATÁS NÉLKÜL IS KÉPESEK VAGYUNK ELÉRNI DOLGOKAT, HOGY HA HISZÜNK BENNE.”

Réka gyerekkori traumája – az anyjához fűződő viszonya -határozta meg egész életét. Azonban ő a saját erejéből képezte magát, és lépett rá a sötétségből kivezető útra. Története a bizonyíték, hogy az akaraterő és a szorgalom transzgenerációs traumák feloldására is képes.

Réka bebizonyította, hogy ha hiszünk magunkban, és nem félünk az út során felszakadó sebektől, bízunk a gyógyulásban, a feloldozásban, a megbocsátásban – nem kell tovább örökíteni fájdalmunkat.

Réka történetét feldolgozó film premierje 2022. április 14-én lesz a Richter a Nőkért Facebook oldalon.

Élettörténetének beharangozó kisfilmje ide kattintva nézhető meg.

SZALONTAI BEATRIX- „TUDOM, HOGY NEKEM IS EGY ÉLETEM VAN, AHOGY MINDENKI MÁSNAK, ÉS EBBŐL KELL KIHOZNI A LEGJOBBAT.”

Szalontai Beatrix végtaghiánnyal született, és emiatt másokhoz képest hátránnyal indult az életben, mégis egy nagy harcos. Óriási küzdelmet vívott azért, hogy elfogadják. Családja feltétel nélküli szeretete is segítette abban, hogy ne veszítse el mindent beragyogó életörömét. Hiszen összefogva küzdöttek meg azzal, amit a sors rájuk osztott.

Az őt ért megpróbáltatások ellenére is arra tanít minket, hogy ne tévesszük szem elől a valódi értékeket. A filmet végignézve egy valamit biztosan magunkkal viszünk: Beatrixnak és teljes családjának lélekmelengető optimizmusát, kivételes humorát.

Beatrix történetét feldolgozó film premierje május 16-án lesz a Richter a Nőkért Facebook oldalon. Élettörténetének beharangozó kisfilmje ide kattintva nézhető meg.

Oszd meg a véleményed velünk!