Bizonyos (kamasz)kor után teljesen másképp tudod „elkapni” azokat a pillanatokat, amikor vele lehetsz. Amikor tényleg azért vagytok együtt, mert valamit szeretne elmondani vagy megosztani veled, ami nem feltétlenül a kettes matek jegye. Ezeket a pillanatokat nem lehet kiszámítani, nehéz tervezni, pláne úgy, hogy sokszor azt gondolod, hogy a tervezett közös program biztos tuti jó lesz és majd jól átérezzük a feelinget, közben meg teljes „csalódás” az egész. Bábel-Szücs Szilvi írása, amely néhány éve megtörtént, pont így.

Ez a történetem bárkivel megtörténhet nap, mint nap

Azért is jó ha minimum két gyereke van az embernek- természetesen az egyke is csodás, ezt saját gyerekkori tapasztalatból mondom-, mert bizonyos dolgokat megtesz vagy éppen már nem tesz meg a másodiknál. A három és többgyerekes verziót nem ismerem, csak látásból, ezért erről most nem írok.

A legtuttibb anya is elhalaszt, benéz vagy éppen oda sem figyel dolgokra az elsőnél. Egészen egyszerűen azért, mert nem ismeri még azt az érzést, hogy baszus a gyerekek olyan piszok gyorsan felnőnek, hogy tényleg csak azt látod, hogy már két számjegyű a tortán a gyertya.

A mai napon pont ez az érzés kerített hatalmába, amikor egy elhúzódó üzleti megbeszélésen két mondat között megköszörültem a torkom és megszólaltam:

“Elnézést, de ma bolhapiac van, ezért nekem mennem kell.”

Az úgy volt, hogy a kisebbik gyerek új suliba jár és itt több újdonsággal is meg kellett ismerkedjünk. Az egyik ilyen a bolhapiac. Itt minden lelkes business man kiteszi a gyékényre a portékát és eladja a padtársának, osztálytársának vagy éppen az igazgató néninek.

Nálunk a kisebbik otthon is szokott ilyet rendezni, ilyenkor mindenki vesz valamit, csak akkor szabadulhat.

Napok óta ez a téma, hogy bolhapiac lesz és menjek, nézzem meg.

Nem azért, hogy vásároljak- ezt külön kiemelte, ami őt ismerve elég rendes dolog-, hanem azért, hogy lássam milyen egy ilyen rendezvény. Neki is új és nagyon várja. A (nagy) kamasz testvérét is odacsődítette, aki természetesen a megadott időpontban még a Lánc-hídon gördeszkázott, de becsületére legyen mondva (vagy a szélvihar okozta hátszélnek köszönhetően) kis késéssel megjelent az eventen.

OLVASTAD MÁR?  Amikor továbbtanul, saját álmát vagy az enyémet teljesíti be?

…A megbeszélés később indult, nagyon fontos eldöntendő dolgokról szólt és egy ideig tényleg ott voltam fejben, mi több: fejben már el is fáradtam.

Először eljátszottam a gondolattal, hogy nem megyek, mert tudom, hogy úgyis nagy lesz a tömeg és ott lesz a testvére is. Családilag ennyien bőven jók vagyunk. És ekkor jutott eszembe- és ez most nem kamu-, hogy basszus, 11 éves a gyerek és még szereti ha ott vagyok a suliban-  a 16 éves csak jófejségből hív el ilyen rendezvényre-, ráadásul külön megkért, hogy menjek. Akkor meg? Aztán elkezdtem keresni a végszavakat, hogy megszólaljak:

– Elnézést, de ma bolhapiac van, ezért nekem mennem kell. Akkora döbbenet ült ki az arcokra, hogy egy lesifotós sírva könyörögne ilyen meeting stock fotóért.

– Bolhapiac? Az nem szombatonként van az Ecserin?- kérdezte az egyik kolléga. Tehát ők tényleg azt hitték, hogy én lomizni megyek délután háromkor? Úristen, ezen kívül még mit gondolhatnak rólam?!

– Nem. A gyerek árul a suliban és megkért, hogy legyek ott.

Amíg odaértem kétszer esett a jégeső és egyszer kisütött a nap, ami még külön teljesen szürreálissá tette ezt az egész történetet.

Amikor megérkeztem már javában zajlott az üzleti folyamat, így csak intett felém és némán tátogta “Hello, anya!”

A megbeszélés emlékeztetőjét már elolvastam azóta, de nem találtam a bolhapiac szót, ebből arra következtettem, hogy hála az égnek ez senkit nem érdekelt, csak engem.

OLVASTAD MÁR?  Hogyan készüljünk a nyárra a kamasszal?

Felnőtt a gyerek. Felnőtt-e az anyja címmel beszélgetést tervezünk Jaksity Katával, Salát Lucával és Bábel-Szücs Szilvivel november 21-én 18 órakor a Corinthia Hotelban. Az esemény Facebook oldalát ITT találod. Ha szeretnél jönni írj egy JÖVÖK-et ide: anyapara@anyapara.hu

Oszd meg a véleményed velünk!