Egy tízes lista arról szól, hogy miért vagy tök szerencsés, ha már kamasz a gyereked (gyerekeid). Pontosabban: miért vagy tök szerencsés, ha van gyereked. Aki kamasz. Ma van a Gyermekek Világnapja.

Használati utasítás: kinyomtatni, táskába tenni, buszon olvasgatni, emlékeket felidézni.

  1. Mert alapvetően tök jó fejek. Minden kamaszban ott van a jófejség. Ha máskor nem, hát akkor kiderül, ha meglesed őt a barátaival beszélgetni.
  2. Mindenről lehet velük beszélgetni (kivéve a csajozás, pasizás, a mi volt a suliban kérdéskör, ki a legjobb fej az osztályban, ki tetszik a suliban, mit csinálsz éppen most).
  3. Képesek a legváratlanabb helyzetekben is nevetni. Ez néha nagyon idegesítő, de ezeket az eseteket levonjuk, akkor netto jó nekünk.
  4. Egyedül is elindulnak az iskolába. Kivéve amikor könyörögnek, hogy vidd el őket legalább a buszig, majd nem jön a busz és tovább könyörögnek, hogy a suliig vidd őket…
  5. Képesek pozitív csalódásokat okozni (érdemjegyek, felvételik, vizsgák, gondolatok, kifejtős kérdések a világról), amelyek pont jókor vannak jó helyen.
  6. Képesek teljes „értékű”felnőttként viselkedni és cselekedni tök komoly helyzetekben.
  7. Képesek kiállni a jogaikért. Erről ITT olvashattok.
  8. Mivel általában hasonló magasak, mint az anyjuk (vagy magasabbak) néha “elkapják” őket egy ölelésre és az pont olyan, mint amikor a hónuk alá csapták a játékmacijukat. (Ez mondjuk fiús anyukáknak szól.)
  9. Ha lányod van, az azért jó, mert sutyoroghatsz vele amit az apja sose fog. Ha fiad van az meg azért jó, mert anya csak egy van.
  10. Ékes bizonyítékok arra, hogy mennyire igaz az a mondás: az alma nem esik messze a fájától…
OLVASTAD MÁR?  A kríziseket elkerülni nem tudjuk, de...

Fotó: pexels.com

CSÜTÖRTÖKÖN 18 órakor találkozunk a Corinthia Hotelban és arról beszélgetünk, hogy felmőttünk-e ahhoz, hogy elengedjük a kamaszt. Jaksity Katával (3 kamasz) és Salát Lucával (4 kamasz) beszélget Bábel-Szücs Szilvi (2 kamasz).

Ha szeretnél jönni ide írj egy JÖVÖK-et: anyapara@anyapara.hu

Oszd meg a véleményed velünk!