A kérdés már önmagában lehet megosztó, hiszen ha semmi másban az életben, de a gyerekkel kapcsolatban pont az a lényeg, hogy semmit, de tényleg semmit nem vársz tőle cserébe.Tehát nem azért vársz el tőle dolgokat, mert szereted és ő is szeret, akkor tegyen meg ezt vagy azt, hanem azért, mert az együttélésnek vannak szabályai és neked meg határaid, ugye. Nem mellesleg a saját élete is keretezve lesz, amit csak bizonyos időközönként kell újrakeretezni, de erről annyit írunk, hogy pont most, pont itt a finisben egy szót sem ejtek. Szücs Szilvi írása.

Elmondom hát neked édes gyerek

Elmondjuk, ahányszor csak bírjuk, hogy miről álmodik a parázó anyjuk. Tehát szabadon választva, optimistán, felkészülve a legjobbakra: mire van szüksége az anyának a kamasztól.

1. Kezet mos, leül, megeszi, megköszöni, nem mobilozik közben, kiviszi.

2. Tanul. Istenem, olyan egyszerűen néz ki ez az egy szó így leírva! ITT elolvashatod, hogy miért nem tanul egy kamasz.

3. Nem kamuzik. No comment.

4. Rendet rak maga után és soha többé nem mondja azt a nemzetközileg is elfogadott mondatot, hogy de nem is én voltam (!) vagy a kedvencem, ami miatt tényleg kivándorolnék: nem direkt volt (!!!),  Mert mi lenne, ha egyszer mi is kizárólag magunk után pakolnánk csak el? Óriási döbbenet nyilván.

A remény hal meg utoljára.

5. Lefekszik időben és felkel időben. 

OLVASTAD MÁR?  Kérdezze meg háziorvosát!

6. Beosztja a zsebpénzét és nem kuncsorog már 20-dikán, hogy elfogyott. Ehelyett “Ha elfogyott, elfogyott.”- gondolja és buddha türelemmel várja a hónap elejét.

7. Ha megkérem hoz egy kávét (teát, pohár vizet), de pont úgy, ahogy én szeretem. Ahogy én is pont úgy készítem a teáját, ahogy ő szereti. Tehát ilyenkor nem talál ki valamit nagyon gyorsan, hogy elfelejtett és eltűnik a szobájában.

8. Leviszi a szemetet. Nem megy el mellette, nem teszi rá az utolsó almacsutkát, ami ahogy elfordul a menetszéltől leesik és hetekkel később találom meg a hangyák martalékaként a szekrény alatt.

Ezután pedig „ugrik” a 4. pontra, és azt mondja, hogy… de akkor én már kivándoroltam…

9. Felhív, ha késni fog. Nem a megbeszélt időpont után tíz perccel, hanem előtte tízzel. Idetartozik, hogy nem kapcsolja ki a mobilját és füllenti, hogy nincs térerő. Ebben következetes vagyok, nincs mobil zsarolás, ha szórakozni vágyik a bűnös városban.

10. Ha kérdezem válaszol. Ha nem nem akar, megmondja körülbelül mikor fog.

Kérek egy kis időt. (Amivel visszaélni tilos.)

11. Ha elmondom, hogy mérges vagyok vagy rossz kedvem van, akkor nem cseszeget tovább. Akceptálja, hogy az anyja is ember és ha már „haladó”, akkor a hetes pontra ugrik.

OLVASTAD MÁR?  Kérdezze meg háziorvosát!

12. Megkérdezi, hogy mi történt velem (testvérével, egyéb családtaggal) aznap. Ez kizárólag azért érdekes, hogy beteljesülni lássam azt a tanításomat, miszerint igenis érdekeljen a családod és egyéb állatfajták akikkel együtt élsz.

13. Ha úgy érzi, hogy jól esne neki, megölel. Nekünk mindig jólesik, azt viszont tiszteletbe tartjuk, hogy tömött buszon vagy a haverjai, barátnői előtt ne aggódjon, nem fogjuk ölelgetni, puszilgatni, haját „besimítani”.

Sőt, még négyszemközt sem ölelgetjük, ha erre megkér minket.

Oszd meg a véleményed velünk!