Téli szünet programajánló kiskamaszoknak. Ez egy olyan hely, ahol kizárólag a mindennapi „felnőtt” életből vett témákat lehet kipróbálni úgy, mintha „igazi” lenne. December elejétől már elérhető a Richter városrész is a MiniPoliszban! A MiniPolisz egy olyan különleges világ, ahol a 3-12 éves korosztály játszva ismerkedhet meg a számukra elérhetetlen „felnőttes” dolgokkal.

Itt az önfeledt játéké a főszerep, de emellett fontos a mindennapi, gyakorlati ismeretek megszerzése is.

A Richter városrész az a hely ahol a legkisebbek is betekintést kapnak a kutatók világába, elmélyíthetik tudásukat az egészséges életmód témakörében, és még egy ultrahang vizsgálatot is elvégezhetnek egy kismama pocakján.

Minipolisz

A folyamatosan megújuló helyszíneken a kicsik egy teljes mértékben a méreteikre szabott, felépített városban egy időre belebújhatnak a felnőttek bőrébe. Kipróbálhatják magukat a nagyok áhított világában, így olyan tevékenységekben is részt vehetnek, amelyekből többnyire „tiltva” vannak.

Ebben a mini világban néhány órára feje tetejére állnak a megszokott hétköznapok, és így lehet belőlük bolti eladó, pénztáros, postás, tudós, orvos, darukezelő, bankos, virágárus, autószerelő, de akár világsztárként is bizonyíthatják kreativitásukat.

Az alkalmi „városlakók” szakavatott segítők kalauzolásával megtanulhatják, mi a teendő, ha tüzet észlelünk, hogyan kell tankolni, miképp kell közlekedni és szelektíven gyűjteni a hulladékot, vagy épp azt, hogyan vásároljunk egyedül.

Oszd meg a véleményed velünk!