Ahogy nőnek egyre kevesebb lesz a közös nyaralás. Ezen lehet filozofálgatni, ellenpéldákat hozni, sajnálkozni, de tök mindegy, mert ez a tendencia. Most, hogy még előtte vagytok a „nagy közösnek”, lenne itt pár megállapítás, amit érdemes figyelembe venni. Jé Viki írása.

Az igazi nyár

akkor jön el, amikor egy fél dinnyét körbeültök, és evőkanállal falatozzátok.

 • Igenis, lehet öt egymást követő este pizzát vacsorázni.
 • A kamasz gyerekek még annál is többet esznek, mint amit valaha el tudtál képzelni róluk.
 • Nem, a nutellát sosem lehet megunni.
 • Van olyan hely, ahol a csapból is kóla/fanta folyik.
 • A csipsz nem ördögtől való (bár nekem a végén hányingerem lett, ha csak krumplira gondoltam is) és fagyiból bármennyit el lehet nyalni.
 • A gyerekek végtelen időt képesek vízben tölteni anélkül, hogy szétáznának, vagy úszóhártya nőne a lábukra.
 • Igen, képes vagy nézni egész nap. Valakit.

Ugyanis a nyaralás alatt leggyakrabban elhangzó felszólítás: „Nézd!”

És olyankor nézni kell, ahogy ugrik, pörög, fröcsköl, merül, nevet, lebeg, stb. Ha egyszerre mondja mind a három, akkor gondban vagy.

 • Ha a megérkezést követő ötödik percig belelépsz mezítláb egy darázsba, a többi napon már nem csíp meg semmi.
 • Ha azt a három, gyerekmentes órát, amit a nagymamától kaptál, hogy felnőtt programot csinálj életed szerelmével, szóval

ha azt azzal töltöd, hogy újra kamasznak érzed magad, és ezért egy hirtelen jött ötlettől vezérelve a nádasban, szerelmeskedéssel múlatod az időt, akkor majd rájössz, hogy az nem is olyan önfeledt és könnyed, mint a romantikus filmekben.

A való életben a nád levele penge-éles és észrevétlenül sebeket ejt rajtad, a földből kiálló nádpálcikák kis szárai átfúrják a leterített pokrócot,

beleállnak a hátadba, a seggedbe, a térdedbe, a papucsod talpára lyukat fúrnak, és a körülöttetek döngicsélő méhecskéket vérszomjasan zümmögő darazsakat egész idő alatt szemmel kell tartanod…

 • Igenis álomba tud ringatni a szomszéd telken nyaraló, éjszakai életmódot folytató Gábor boráztatta bariton szónoklata, ha jól figyelsz – márpedig mi mást is csinálhatnál, miközben próbálsz elaludni –, még életvezetési tanácsokat is ellophatsz tőle, úgymint:

Ha meg kell baszódni, hát meg kell baszódni, nincs mese.

A kamasz gyerekek nyaralás alatt

és közben is tudnak ciccegni, fintorogni, szemet forgatni és bunkóskodni.

 • A tikkasztó hőség miatt azonban ezt a felnőttek igazi kínzásnak élik meg. Jó hír, hogy tó/folyó/medence/slag közelében a kamaszok idegesítő kis faszariskodásai játszmái sokkal rövidebb ideig tartanak, a pokoljárást hamar letudják, egy három újabb gombóc fagyi beígérésével pedig azonnal véget vethetünk minden drámának.
 • Ha vízi csúszdaparkba mentek, NE a kétrészes bikinidet vedd fel. Eleinte még vicces, ahogy a nyakadra tekeredett felsődet visszaszerencsétlenkeded a víz alatt az elszabadult melleidre,

de amikor a bordó színű, hosszú „kamikázén” megtermett torpedóként zúdulsz a habokba, után arra sincs garancia, hogy egyáltalán bármennyi fürdőruha is marad a testeden…

 • Igenis lehet úgy vécézni, hogy csak egy papírvékony gipszkarton választ el a többiektől a szobában, amint épp klubéletet élnek. Ne sértődj meg nagyon, ha visítva röhögnek rajtad.
 • Ha a Férfi azt mondja: „Az a fa csinál valamit, azonnal menjünk innen!”, higgy neki! Lehet, hogy neked lesz igazad, és csak egy megtermett mókus motoszkál a lombokban, de inkább valószínűbb, hogy egy fél fa készül a fejetekre esni, különben ekkora zajt kizárólag csak egy falakó lamantin tudna csapni.
 • A vízfelszínen felétek úszó kacsákat nem lehet elkapni, viszont ha túl messzire úszol, elvisz a Tisza.

A Tisza nem viccel. Ezért csak addig menj be, amíg leér a lábad, és hagyd a kacsákat békén!

 • A hatalmas, felfújható cetre igenis rá bírsz ugrani a stégről. Az más kérdés, hogy ekkor a világ legszomorúbb arcú vízi emlőse rakétaként akar kilőni alólad… de így legalább végre értelmet nyert a „Repül a bálna…” is.
OLVASTAD MÁR?  Hagyni kellene néha elbukni a kamaszt

Teljesen fölösleges

sminkkészletet, csini ruhákat, szandálokat vinni.

Úgyis papucsban slattyogsz öt napig, és mindig ugyanazt a zöld, kopott strandruhát rántod magadra a korlátról, amit előző este kiterítettél oda száradni. Smink? Ugyan már. Maximum az iszap a homlokodon, és egy kis görögdinnyelé az álladon…

Azt hiszem, minden fontos infót átadtam, tehát csobbanjatok, zaklassatok felfújható ceteket a vízben, és nézzetek kicsiket, nagyokat!

Fotó: pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!