Minden anyának eljön a pillanat az életében, amikor meggondolja magát, és mégis inkább a gólyás sztorit választaná, szíve szerint inkább arról mesélne a gyerekének, vagy a méhecskékről. Csak semmi testiség, csók, nyál, aktus, egyéb (test)nedvek, pete, spermium, meg a többiek. Jé Viki írása.

Sokszor egyszerűbb lenne ezeket elkerülni, és inkább arról filozofálni a gyerekkel, hogy a gólya hogyan rakja le a babákat azokra a házakra, ahol nincs kémény…

Nálunk otthon mindenről beszélünk

A kommunikációm egészen könnyed és nyitott. Nincs bennem semmilyen témával kapcsolatban gát, szégyenérzet vagy fel nem oldott skrupulus.

Bár az én szüleim nem voltak ennyire nyitottak. Magam jöttem rá a dolgok nagy részére.

Volt sok félreértés, magyarázás, ráeszmélés a későbbiekben. Ezért megfogadtam, ha nekem gyerekem lesz, tőlem aztán mindent kérdezhet a szexszel kapcsolatban is. Ezt annyira jól betartottam, hogy már alig vártam, hogy kérdezzen.

Tettre készen lesben álltam, mikor érkezik már el az első kérdés, amin úgysem jövök majd zavarba.

Hiába. Úgyhogy kénytelen voltam én kérdezni, mert már tudtam, hogy a suliban volt „szexuális felvilágosítás”.

Persze csak tapintatosan közelítettem a témához, de akkor is nagyon kíváncsi voltam, vajon mit tud a gyerekem. Kiderült, hogy szinte mindent (köszönjük Dávidnak, a két évvel idősebb unokatesónak és a közös vakációknak, és persze a haveroknak a suliban!),

de persze türelmesen végighallgatott, néha fogta a fejét, és nagyon röhögött, ahogy én a könnyed kommunikációmmal, lelkesen, és nyitottan magyarázom neki a dolgokat.

Azóta eltelt pár év, szemérmessége a témával kapcsolatban csak fokozódott

Vagy néha épp ellenkezőleg: a „macsóman” effektus fényében tündököl, előtör az ősférfi belőle, és az „óriási csöcsök”, meg a „méret a lényeg kisanyám”, „nyomjuk a gázt, bébi” hímsoviniszta, nagyon rossz poénokkal villog, horkantva röhög, és ha ihatna, biztos kinyitna egy doboz sört közben. (Szerencsére a tökeit nem vakarja meg előttem, ennyi tapintatosság azért szorult belé.)

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

Ilyenkor csak egy kedves emberszabású majomnak látom, és figyelmeztetnem kell magam arra, hogy ő azért még a fiam, és igenis, vannak valódi érzelmei, csak most a móka kedvéért azokat háttérbe szorítja, és különben is a hormonok…

Amúgy teljesen meg tudom érteni, hogy a kamaszok kiakadnak, amikor az anyjukra és/vagy az apjukra ránézve eszükbe jut, hogy „ezek… fúúúj… AZT csinálták?!

Minimum egyszer kellett, hogy AZT csinálják, hisz megszülettem… fúúúúúj!!!!” Én még így, közel a negyvenhez is igyekszem azonnal elhessegetni a képet, ahogy az anyámra gondolok, amint mondjuk… ööö… fúúúúúúj!!! Viszont az én oldalamról nézve felháborító, amikor felháborodik bárki a közvetlen közelemben, hogy én is szoktam AZT csinálni, főleg, ha az a valaki épp a gyerekem. Kérem szépen, „AZ” a dolog hozzátartozik az emberhez, az emberi lét része, egyik nagyon fontos része!

A szex mindenkié!

És igenis, a szex mindenkié,

még akkor is, ha már nem (csak) az utódnemzés cél, hanem el nem ítélendő módon pusztán az élvezet, és persze ezzel együtt a társunkkal való bensőséges kapcsolatunk erősítése. Aki felnőtt és egészséges testtel, kiegyensúlyozott hormonháztartással, épp lélekkel rendelkezik, az igenis szokott – vigyázat, az életet nyers valódiságában ábrázoló szókimondás következik: – dugni! Oké, akkor szerelmeskedni.

OLVASTAD MÁR?  Szülőség, elég jó szülőség, bocs azt honnan is tudom?

A lényeg, hogy a legtöbben csináljuk AZT. Viszont, ha az ember anyává válik, elkerülhetetlen, hogy egy fedél alatt kell élnie (újra) olyan emberekkel, akik előtt ezt nem kell/szabad/illik hangoztatni. Huszonakárhány évvel ezelőtt ezek az emberek a saját szülei voltak, most meg a saját gyerekei. Egyébként a szülő üzemmódban létező ember rettentő leleményes tud lenni, ha szexről van szó.

Állandóan rohanunk, de azért nyilván időről időre szükségünk van ARRA, így az épp centrifugázó (nem véletlen!) mosógépen, bezárkózva a fürdőszobába, akár még fél-hangos szexet is meg tudunk oldani párunkkal.

A hangtalan szexnek is megvan a létjogosultsága és romantikája egyébként, csak egy idő után baromira meg lehet unni,

amikor úgy szeretkezel (mert a gyerek a szomszéd szobában alszik), mint a növények: hang nélkül és lehetőleg mozdulatlanul…

A szülőkké lett emberek egyéb, titkos szex-randi helyiségei a lakásban:

  • szennyes ruha halom („jééé, megtaláltam azt a fél pár zoknit, amit hetek óta kerestem…”),
  • kamra („basszus, az utolsó üveg lekvár esett le a polcról, anyádtól hozzunk a hétvégén…”),
  • sufni („mindjárt jövünk, csak apátok nem találja a harapófogót a bringa megszereléséhez!”),

a sor tetszés szerint bővíthető (további kreatív ötleteket kommentekben várjuk). Aztán, amikor a gyerekek egy hétvégén a nagyinál vannak, jöhet a hangos szex, mint húsz évesen, amikor az ősök elhúztak otthonról pár napra… Hajrá!

Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!