A gyerekeim időnként egészen bántó dolgokat tudnak a fejemhez vágni, de mindezidáig nem igazán sértődtem meg. Tudtam, hogy feltétel nélkül rajonganak értem, én vagyok a példaképük. Salát Janka írása.

Most azonban valami történt

A kamaszodó lányom egyre több helyzetben közli velem, hogy ciki vagyok.
Szerintem a múlt héten egy tök jó dolgot kezdeményeztem: az állatmenhely honlapján keresztül felvettem a kapcsolatot kutyakölykünk testvéreinek gazdáival, és összehoztam egy testvértalálkozót. Örömteli családi programnak indult, izgatottan vártuk, hogy reagál egymásra a négy kiskutya. Én azonban mindent elrontottam:

Tök ciki volt a sapkám. Tök ciki volt, hogy elromlott a kabátom cipzárja, ezért nem tudtam felhúzni. Képzeljétek, csak úgy lógott rajtam! Tök cikin hajoltam le a kiskutyákhoz. Tök ciki dolgokat kérdeztem fürdetésről, ivartalanításról, szobatisztaságról stb. Tök ciki válaszokat adtam, amikor a többiek ilyen jellegű kérdéseket tettek fel.

Görcsbe rándul a gyomrom, ha arra gondolok, hogy holnapután én szállítom haza Legjobb Barátnőt a suliból. Hogyan kell viselkedni a lányom barátnője előtt, hogy ne legyek nagyon ciki?
Mert bezzeg az ő anyukája olyan jófej!
Két hete, amikor Legjobb Barátnő átjött hozzánk, még kikönyörögték, hogy dixitezzek velük, nélkülem kevesen lettek volna. Úgy érzem, azóta nagyot fordult a világ.
Mintha híztam volna 20 kilót, öregedtem volna 20 évet, én mégis ragaszkodom a korábbi ruháimhoz és fiatalos(nak ítélt) viselkedésemhez, ami roppant nevetségessé tesz az alfa generáció szemében.
Fotó:pexels.com

Oszd meg a véleményed velünk!